• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές με τα οικονομικά στοιχεία να “ρίχνουν” την ψυχολογία

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι αγορές της Ευρώπης, ύστερα από τα χθεσινά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, τα οποία υπέδειξαν τη μεγαλύτερη πτώση για τα τελευταία 9 χρόνια. Επιπλέον, τα σημερινά στοιχεία από την Κίνα για τον δείκτη τιμών παραγωγού, που μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2016, αλλά και οι  τιμές καταναλωτή που αυξήθηκαν με το χαμηλότερο ρυθμό σε περισσότερο από ένα χρόνο, ενισχύουν τους φόβους των επενδυτών για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

    Οι ευρωαγορές βρίσκονται σε στάση αναμονής, καθώς οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ολοκληρώνονται σήμερα στο Πεκίνο. Και οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για την εξεύρεση λύσης πριν την προθεσμία της 1ης Μαρτίου. Χθες, ο οικονομικός σύμβουλος Λευκού Οίκου Larry Kudlow, δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη επίσημη απόφαση για την παράταση της περίοδου ανακωχής.

    Στην Ισπανία, ο Πρωθυπουργός Pedro Sanchez αναμένεται να ανακοινώσει άμεση διενέργει εκλογών, καθώς η πρόταση του προϋπολογισμού γτης κυβέρνησής του για το 2019, καταψηφίστηκε από το ισπανικό κοινοβούλιο. Ο IBEX στη Μαδρίτη βρίσκεται στο -0,13%.

    Στη Φρνακφούρτη, ο DAX χάνει -0,5%, στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει +0,21%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ βρίσκεται στο -0,08% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο -0,01%.

    Στη Νέα Υόρκη τα ΣΜΕ Μαρτίου των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, βρίσκονται στο -0,34%, -0,39% και -0,36% αντίστοιχα.



    ΣΧΟΛΙΑ