• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτή η εικόνα στις ευρωαγορές με ψηφοφορία Brexit και Huawei στο επίκεντρο


    Μικτή είναι η εικόνα στις ευρωαγορές, όσο οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην σινοαμερικανική εμπορική διαμάχη που υπέστησαν ένα ακόμη πλήγμα με τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον προς τον τηλεπικοινωνιακό γίγαντα Huawei, και όσο περιμένουν άλλη μία ψηφοφορία για το Brexit.

    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπέβαλε χθες ποινική δίωξη εναντίον της κινέζικης Huawei και της επικεφαλής των οικονομικών της υπηρεσιών Meng Wanzhou, για κλοπή των αμερικανικών τεχνολογιών καθώς και για την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν, γεγονός που αφενός κλιμακώνει δραματικά την τεχνολογική “αντιπαλότητα” των δύο χωρών και αφετέρου επιβαρύνει το κλίμα για τις προγραμματισμένες συναντήσεις της εβδομάδας.

    Πίσω στην Ευρώπη, η Theresa May θα ζητήσει από τους συντηρητικούς νομοθέτες να δείξουν τη στήριξή τους για την προτεινόμενο εναλλακτικό πλάνο της για το Brexit. Σήμερα το βράδυ, το βρετανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα ψηφίσει για τις αλλαγές που επιθυμεί να επιδιώξει η Πρωθυπουργός στην τρέχουσα συμφωνία αποχώρησης. Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να διαχωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε δύο μήνες ακριβώς.

    Ο FTSE 100 στο Λονδίνο πάντως, κινείται ανοδικά κατά +0,72%, ο DAX βρίσκεται στο -0,27%, ο CAC 40 στο +0,12% και ο ΜΙΒ στο +0,01%. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κινείται με οριακά κέρδη +0,19%.



    ΣΧΟΛΙΑ