• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, υπό την απειλή νέων δασμών από τις ΗΠΑ βρίσκεται η ΕΕ


    Οριακές απώλειες σημειώνει η πλειονότητα των χρηματιστηρίων της Ευρώπης, όσο οι επενδυτές προετοιμάζονται για την έναρξη της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ και αξιολογούν τη νέα απειλή δασμών στη ζώνη.

    Ο εμπορικός αντιπρόσωπος Robert Lighthizer, πρότεινε χθες ένα κατάλογο προϊόντων της ΕΕ όπου θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν επιπλέον δασμοί, ως αντίποινα για τις επιδοτήσεις αεορσκαφών. Οι μετοχές του βιομηχανικού κλάδου και των πολυτελών ειδών αντέδρασαν αρνητικά στην είδηση, με την Airbus να χάνει ως και 1,8% λίγο μετά το άνοιγμα.

    Οι ευρωαγορές προετοιμάζονται και για τα εταιρικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, με τις  JP Morgan Chase και Wells Fargo να δημοσιεύουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα την Παρασκευή. Οι ανησυχίες για την επικείμενη περίοδο κερδοφορίας, οι οποίες προέρχονται από τις προειδοποιήσεις πληθώρας εισηγμένων για μείωση των κερδών τους, έχουν επηρεάσει αρκετά τις τελευταίες συνεδριάσεις, αν και τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για την ανεργία της περασμένης Παρασκευής, έχουν καταφέρει να αμβλύνουν αρκετά το αρνητικό συναίσθημα.

    Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις για το Brexit με την Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May, να συναντιέται σήμερα με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, τέσσερις ημέρες πριν από την έξοδο της χώρας της από την ΕΕ. Η May, θα παρευρεθεί σε έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, όπου τα 28 μέλη του μπλοκ θα ψηφίσουν για πρόσθετη αναβολή του Brexit.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο -0,16%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο -0,09%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο -0,17% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,16%.



    ΣΧΟΛΙΑ