• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω νέων οικονομικών αποτελεσμάτων


    Με μικτά πρόσημα άνοιξαν οι ευρωαγορές, μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων για το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα (Manufacturing PMI), τα οποία ενίσχυσαν τις παρατεταμένες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, δείχνοντας επιβράδυνση του τομέα με ένδειξη 50,1, έναντι των προσδοκιών για 50,7.

    Η τρέχουσα εβδομάδα παραμένει πλούσια σε ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες εταιρίες καθώς, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία της Google που έριξαν τη χρηματιστηριακή της τιμή στο -7% μετασυνεδριακά, σειρά έχουν σήμερα οι Apple, Samsung Electronics, Mastercard, Pfizer, McDonalds, BP, GE, Airbus και Lufthansa.

    Με ενισχυμένο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουν αύριο οι επενδυτές και τη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο Πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, έπειτα από την τακτική συνέλευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Το αμερικανικό επιτόκιο αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητο στο 2,5%, στα πλαίσια της στρατηγικής των υπευθύνων χάραξης νομισματικής πολιτικής για την εξισορρόπηση της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης με το χαμηλό πληθωρισμό.

    Στο δρόμο για το Πεκίνο βρίσκονται ξανά οι Robert Lighthizer και Steven Mnuchin, προκειμένου να συνεχίσουν τις συνομιλίες με την κινεζική πλευρά. Σημαντικές διαφωνίες παραμένουν ανεπίλυτες, αλλά σύμφωνα με τον Mnuchin οι μηχανισμοί επιβολής που θα διασφαλίζουν τη συμμόρφωση των δύο πλευρών είναι σχεδόν έτοιμοι.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ζήτημα του Brexit επανέρχεται στο προσκήνιο, με την Πρωθυπουργό Theresa May να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ακόμη μια πρόκληση, καθώς ένας αριθμός “ακτιβιστών” του Συντηρητικού της Κόμματος, συγκέντρωσε υπογραφές για μία αναδορά που αντιτίθεται στην ηγεσία της, όσο το κόμμα της αντιπολίτευσης παραμένει διχασμένο για το αν θα υποστηρίξει έντονα ένα δεύτερο δημοψήφισμα ή αν θα το διατηρήσει σαν μια ακόμη πιθανή επιλογή.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,08%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο -0,32%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,10% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,06%.



    ΣΧΟΛΙΑ