• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, ενόψει της FED και των εξελίξεων για το Brexit


    Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν οι συναλλαγές στις ευρωαγορές το πρωί της Τρίτης, όσο οι επενδυτές παρακολουθούν τις αβέβαιες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του Brexit και αναμένουν την συνάντηση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

    Με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη να φαίνεται επιβραδυνόμενη, οι επενδυτές αναμένουν από την αμερικανική κεντρική τράπεζα να επιβεβαιώσει τον ήπιο τόνο που υιοθέτησε στα τέλη του προηγούμενου έτους, μειώνοντας τις προβλέψεις των επιτοκιακών αυξήσεων (dot plots) και παρουσιάζοντας μικρότερη ποσοτική σύσφιξη για το 2019.

    Πίσω στην Ευρώπη, η αβεβαιότητα για το Brexit, οδήγησε τη βρετανική στερλίνα σε χαμηλότερα επίπεδα, ύστερα από απόφαση του βρετανικού Κοινοβουλίου ότι η Πρωθυπουργός Theresa May δε μπορεί να θέσει το σχέδιό της για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε τρίτη ψηφοφορία, εκτός και αν υποβληθεί σε ουσιαστικά διαφορετική μορφή.

    Η May, έχει μόλις δυο μέρες να εξασφαλίσει την έγκριση της συμφωνίας της, μέχρι τη συνάντησή της με τους ηγέτες του μπλοκ την Πέμπτη, όπου θα κληθεί να τους παρουσιάσει πρόοδο επί του θέματος, προκειμένου να ζητήσει επιπλέον χρόνο.

    Στο οικονομικό ημερολόγιο, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα νούμερα για την αύξηση των μισθών στην ευρωζώνη για το τελευταίο τρίμηνο του 2018 και τα στοιχεία του δείκτη οικονομικού κλίματος στη Γερμανία (Zew Economic Sentiment) για τον Μάρτιο, στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

    Στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο +0,04%, στο Παρίσι ο CAC στο -0,10%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο +0,29% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,06%.



    ΣΧΟΛΙΑ