• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη ενόψει εμπορικών συζητήσεων και Fed


    Με ήπιες κινήσεις και μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές, με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή επίσκεψη του Κινέζου Αντιπροέδρου Lie He στην Ουάσινγκτον και τη διήμερη συνάντησή του με αξιωματούχους των ΗΠΑ. Ο Υπουργός Οικονομιών Steven Mnuchin δήλωσε χτες ότι αναμένει να σημειωθεί σημαντική πρόοδος προς την κατέυθυνση μιας τελικής  εμπορικής συμφωνίας. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για τον αν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα καταφέρουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων η μεταφορά τεχνολογίας και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών απασχολεί επιπλέον η καθοδήγηση που θα δώσει η Fed σχετικά με τη νομισματική πολιτική. Παρ’ όλο που το επιτόκιο θα διατηρηθεί σταθερό, πάρχουν αυξανόμενες προσδοκίες ότι οι υπεύθυνοι χάραξης της πολιτικής θα εκφράσουν νέα ρητορική επιφυλακτικής μελλοντικής πορείας, δεδομένης της οικονομικής επιβράδυνσης.

    Πίσω στην Ευρώπη, η Theresa May πέτυχε χθες τη στήριξη του Κοινοβουλίου για την επιστροφή της στο τραπέζι των διαπραγματέυσεων με την ΕΕ με ένα plan B, μια νίκη που πιθανώς θα την οδηγήσει σε πορεία σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες, οι οποίες έχουν δηλώσει επανειλημμένως, ότι η συμφωνία αποχώρησης δεν πρόκειται να αποτελέσει ξανά προϊόν διαπραγμάτευσης.

    Ο DAX κινείται με απώλειες -0,27%, ο FTSE 100 ανοδικά κατά +0,75%, στο +0,42% βρίσκεται ο CAC 40 και στο -0,03% ο ΜΙΒ.



    ΣΧΟΛΙΑ