• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη εν μέσω αισιοδοξίας για τελική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας


    Με οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές, εν μέσω ανακοινώσεων εταιρικών κερδοφοριών και οικονομικών στοιχείων, διατηρώντας πάντα τις σινοαμερικανικές σχέσεις στο προσκήνιο.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι δύο χώρες έχουν ξεκινήσει να σκιαγραφούν τις δεσμεύσεις τους για κάποια από τα ζητήματα των εμπορικών τους διαφορών, σημειώνοντας την πιο σημαντική πρόοδο προς το τέλος μιας εμπορικής διαμάχης που έχει διαρκέσει 7 μήνες, επιβραδύνοντας την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, παρεμποδίζοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού και αναστατώνοντας τον μεταποιητικό κλάδο.

    Με κέρδη +3,75% κινείται λίγο μετά το άνοιγμα η Barclays PLC, ύστερα από την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2018, κατά το οποίο επέστρεψε στην κερδοφορία, μετά από την κακή χρονιά που είχε το 2017. Η βρετανική τράπεζα, ανακοίνωσε επίσης ότι για το τέταρτο τρίμηνο προέβλεψε στον ισολογισμό της ειδική χρέωση απομείωσης ύψους 150 εκατ. στερλίνων, δεδομένης της αβεβαιότητας για το Brexit.

    Με απώλειες -0,89% κινείται η μεταλλευτική Anglo American Plc, παρά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα που πέτυχε για το 4ο τρίμηνο του 2018 χάρις στις υψηλότερες τιμές τωνεμπορευμάτων και στη βελτίωση των παραγωγικών της μεθόδων. Παρ’όλα αυτά, η εταιρία, παραμένει η μοναδική του κλάδου που δεν ανακοίνωσε αγορά ιδίων μετοχών.

    Ο οίκος Fitch δήλωσε την Τετάρτη ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την (ΑΑ) πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω της αυξανόμενης αβεβαιότητας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει της αποχώρησης του έθνους από το οικονομικό μπλοκ τον επόμενο μήνα.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται πτωτικά κατά +0,54%, στο Παρίσι ο CAC 40 παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στο -0,03%, o DAX στη Φρανκφούρτη βρίσκεται στο +0,14% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο -0,31%.



    ΣΧΟΛΙΑ