• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street στο άνοιγμα της Πέμπτης – Συνεχίζει το ανοδικό του ράλι το WTI

    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα κινούνται στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, έπειτα από την θετική συνεδρίαση της Τετάρτης.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επανήλθε η κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μετά τις δηλώσεις το Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγόρησε το Πεκίνο για ανικανότητα που προκάλεσε «μαζικούς θανάτους σε παγκόσμια κλίμακα». Παράλληλα, κατηγόρησε την κινεζική κυβέρνηση πως έχει εξαπολύσει μια επίθεση «παραπληροφόρησης και προπαγάνδας» σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Την ίδια ώρα η Γερουσία των ΗΠΑ, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, πέρασε νόμο που μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό πολλών κινεζικών εταιρειών από την εισαγωγή των μετοχών τους στις αμερικανικές αγορές ή από την άντληση χρημάτων από Αμερικανούς επενδυτές.

    Πάντως, προς το παρόν, το Πεκίνο επιθυμεί να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσης.

    Παράλληλα, οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπ. Εργασίας και τα οποία έδειξαν πως ακόμα 2,4 εκατ. αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποβλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Συνολικά, για τις εννέα εβδομάδες από την πρώτη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας, έχουν κατατεθεί περίπου 38,6 εκατ. αιτήσεις.

    Η αγορά πάντως συνεχίζει να λαμβάνει στήριξη από την άνοδο του αμερικανικού αργού. Το συμβόλαιο Ιουλίου του WTI κινείται με άνοδο 2,57% στις 34,35 δολάρια ρο βαρέλι. Στο Λονδίνο το συμβόλαιο Ιουλίου του Brent κινείται στο +2,57% στα 36,67 δολάρια το βαρέλι.

    Μισή ώρα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων στη Νέα Υόρκη, Dow 24,651.85 μονάδες με άνοδο 0,31%, ενώ ο S&P 500 στις 2.972,26 μονάδες με άνοδο 0,02%. Ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στις 9.362,67 μονάδες με πτώση -0,14%.



    ΣΧΟΛΙΑ