• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές


    Με οριακές μεταβολές κινούνται οι ευρωαγορές, ύστερα από τις αργίες για τον εορτασμό του Καθολικού Πάσχα, ακολουθώντας τις μικτές συνεδριάσεις της Ασίας, με το επίκεντρο των επενδυτών να παραμένει σε γεωπολιτικά γεγονότα και τα εταιρικά αποτελέσματα της εβδομάδας.

    Η απόφαση των ΗΠΑ να εντείνουν τις κυρώσεις στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, αναιρώντας τις εξαιρέσεις που είχαν δοθεί σε χώρες όπως η Ινδία ή η Κίνα από τις 2 Μαϊου,  έδωσε μεγάλη ώθηση στις μετοχές του κλάδου ενέργειας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, οδηγώντας το πετρέλαιο στα υψηλότερα σημεία του, από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου και τον ενεργειακό κλάδο του S&P 500, στη μεγαλύτερη ανοδική κίνησή του από τον Ιανουάριο.

    Στο ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει και η οικονομική πολιτική της Κίνας, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η χώρα είναι πιθανόν να επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κάνοντας παύση στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, ύστερα από τα ισχυρότερα των προσδοκιών οικονομικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2019.

    Στο νέο κύμα εταιρικών αποτελεσμάτων της ημέρας, περιλαμβάνονται οι Procter & Gamble, Verizon, Coca-Cola και British American Tobacco.

    Με οριακές απώλειες κινούνται οι DAX (-0,09%), CAC 40 (-0,18%) και MIB (-0,20%), ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 παραμένει προς το παρόν με θετικό πρόσημο, στο +0,20%.



    ΣΧΟΛΙΑ