• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Με οριακές μεταβολές κινούνται οι περισσότεροι δείκτες των ευρωαγορών, ύστερα από το ράλι που σημειώθηκε στην Ασία εν μέσω της ανανεωμένης αισιοδοξίας που δημιούργησε την Παρασκευή η ανακοίνωση ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους για το εμπόριο και αυτή την εβομάδα στην Ουάσινγκτον.

    Η επενδυτική ψυχολογία, εδώ και καιρό εστιάζεται σε μεγάλο βαθμό στις εξελίξεις των σινοαμερικανικών σχέσεων και παρουσιάζει διακυμάνσεις που εξαρτώνται από την ειδησεογραφία που καλύπτει τις συναντήσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Η τελευταία στροφή της, οφείλεται κυρίως στα θετικά σχόλια και των δύο πλευρών που ακολούθησαν τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων στο Πεκίνο, αλλά και στην ελπίδα ότι η πιθανή παράταση της ανακωχής πέραν της 1ης Μαρτίου, είναι ένα βιώσιμο σενάριο. Βέβαια, σύμφωνα με αναλυτές, μία τέτοια παράταση θα οδηγούσε σε επιπλέον “στροφές” στις αγορές, μέχρις ότου να υπάρξει μια τελική λύση.

    Στην Ευρώπη, οι καταλύτες απουσιάζουν από τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ δεν αναμένονται και οικονομικές ανακοινώσεις που θα μπορούσαν να κινήσουν τους δείκτες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο -0,16%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο -0,20%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,01% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,31%.

    Οι αγορές της Αμερικής θα παραμείνουν κλειστές, για τον εορτασμό της ημέρας των Προέδρων.



    ΣΧΟΛΙΑ