• Μετοχές

    Τράπεζες: 2 «συν», ένα «πλην» από τη Eurobank Equities

    • NewsRoom
    τραπεζες_Eurobank Equities: Toπ επιλογή η Εθνική Τράπεζα, buy για Πειραιώς, hold για Alpha Bank

    Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Σε αναθεώρηση των τιμών στόχων της για την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank προχώρησε η Eurobank Equities.

    Πιο συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αύξησε την τιμή στόχο για την Εθνική ΕΤΕ -1,31% 7,56 και την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92, ενώ μείωσε την αντίστοιχη τιμή στόχο για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63.

    Παράλληλα, η Eurobank Equities δίνει σύσταση αγοράς για τη μετοχή τόσο της Αlpha Βank όσο και της Εθνικής Τράπεζας και σύσταση διακράτησης για τη μετοχή της Πειραιώς.

    Αναλυτικότερα, σε ό,τι έχει να κάνει με την Αlpha Βank, η Eurobank Equities περιόρισε στα 2,2 ευρώ από 2,30 ευρώ την τιμή στόχο, ενώ για την Εθνική Τράπεζα αύξησε την τιμή στόχο στα 3,30 ευρώ από 3 ευρώ που ήταν προηγουμένως.

    Στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς, η Eurobank Equities αύξησε την τιμή στόχο στα 3,20 ευρώ από 2,90 ευρώ προηγουμένως.

    Καταλυτικό ρόλο για την αναθεώρηση των τιμών στόχων των τριών τραπεζών διαδραματίζουν οι τελευταίες εξελίξεις και κυρίως η σύνδεση ανάμεσα στην αγορά των ακινήτων και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), η οποία είναι θετική για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

    Σύμφωνα επίσης με τη Eurobank Equities, το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την ανάπτυξη, αλλά και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων αναμένεται να δώσει ώθηση στην οικονομία, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την αγορά των ακινήτων, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει και τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών.

    Επιπλέον, στήριγμα στην ανάκαμψη των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών, τονίζει η Eurobank Equities, θα αποτελέσει και η πιθανή εφαρμογή του προγράμματος APS (σ.σ. σχέδιο ΤΧΣ) για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και η πλήρης άρση των capital controls.

    Όλοι αυτοί οι παράγοντες ενισχύουν τις επενδυτικές συστάσεις των ελληνικών τραπεζών, ενώ εκτιμάται ότι ο δείκτης ενσώματων κεφαλαίων αναμένεται να βελτιωθεί κατά 21% και ο δείκτης Core Tier I πάνω από 300 μονάδες βάσης την επόμενη τριετία, σύμφωνα με το θετικότερο σενάριο.

    Παράλληλα, οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές εξακολουθούν να τελούν υπό διαπραγμάτευση σε ελκυστικά επίπεδα.

    Βάσει όσων αναφέρει η Eurobank Equities, οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με discount 50% σε σύγκριση με τις υπόλοιπες τράπεζες της Ευρωζώνης, αφού κινούνται στις 0,35 φορές σε όρους ενσώματης λογιστικής αξίας (TBV).

    Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τις τραπεζικές μετοχές προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό περιβάλλον και σχετίζονται κυρίως με τον εμπορικό «πόλεμο» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και με το σενάριο ενός non-deal Brexit.

    Η χρηματιστηριακή, τέλος, προχωρά σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία της κερδοφορίας, γεγονός το οποίο αποδίδει στη βελτίωση των εσόδων, των ενεργειών των διοικήσεων και των βελτιωμένων προοπτικών της οικονομίας.

    Συγκεκριμένα, οι νέες εκτιμήσεις για τα προ προβλέψεων κέρδη (PPI) είναι κατά 2% υψηλότερα για την περίοδο 2019-2021, ενώ οι νέες εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη είναι υψηλότερες κατά 14%.



    ΣΧΟΛΙΑ