• Μετοχές

    Τέρνα Ενεργειακή: Περιθώριο ανόδου 43% από τα τρέχοντα «βλέπει» η Wood & Co

    • NewsRoom
    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ

    Γιώργος Περιστέρης, επικεφαλής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    Στα 17,6 ευρώ, 19% πάνω από την προηγούμενη τιμή στόχο των 14,8 ευρώ, ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,06% 18,10 η Wood & Company, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς («buy»).

    Σε έκθεσή της με τίτλο «Η υπομονή είναι αρετή», η Wood επικαιροποιεί τις εκτιμήσεις της για την Τέρνα Ενεργειακή, λαμβάνοντας υπόψη τις εξής υποθέσεις:

    α) ότι η εταιρεία θα αφήσει τις αμερικανικές δραστηριότητες, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου που είχαν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο·

    β) ότι το έργο στην Εύβοια των 120MW βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από το δεύτερο εξάμηνο του 2020·

    γ) τα 500MW ισχύος από ηλιακή και αιολική ενέργεια που θα προστεθούν την επόμενη τετραετία·

    δ) και την ανάπτυξη μονάδας PSH ισχύος 680MW στην Αμφιλοχία.

    Παρά τις πρόσφατες αντιξοότητες στις ΗΠΑ, οι αναλυτές της Wood συνεχίζουν να πιστεύουν πως η Τέρνα Ενεργειακή αποτελεί ιδανική επιλογή για επενδυτές με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, που θέλουν να αποκτήσουν έκθεση στις ευρωπαϊκές ΑΠΕ.

    «Η θέση στην αγορά, η συνέπεια στην εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος και η λειτουργική κερδοφορία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν την Τέρνα ελκυστικό επενδυτικό story» υπογραμμίζουν.

    Η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο της Wood, αλλά παρόλα αυτά, διατηρεί, όπως επισημαίνεται, τη σύσταση ΑΓΟΡΑΣ για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και αυξάνει την τιμή στόχο από τα 14,8 ευρώ ανά μετοχή σε 17,6 ευρώ ανά μετοχή, κάτι που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 43% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

    Σημειώνουν επίσης ότι θεωρούν πως η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το  επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία.

    Υπολογίζουν επιπλέον 1,57GW εγκατεστημένης ισχύος στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 2021-2026, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης.

    Διαβάστε επίσης:

    AXIA για Τέρνα Ενεργειακή: Κανένας αντίκτυπος από το Τέξας στις ελληνικές δραστηριότητες – Τι λέει για μέρισμα και μετοχή

    Για ποιες μετοχές «κρύβουν χρυσάφι» τα reports των Goldman Sachs και Credit Suisse



    ΣΧΟΛΙΑ