• Μετοχές

    Τα ψιλά γράμματα της δημόσιας πρότασης της Πειραιώς στην Attica Group

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Xρήστος Μεγάλου, Τράπεζα Πειραιώς, Σπυρίδων Πασχάλης, Attica Group

    Xρήστος Μεγάλου, Τράπεζα Πειραιώς, Σπυρίδων Πασχάλης, Attica Group


    Mε discount 23% γίνεται η δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 προς την Attica Group ΑΤΤΙΚΑ 1,69% 2,40, αφού η προτεινόμενη τιμή για την ανταλλαγή των μετοχών είναι στο 1,85 ευρώ και η τρέχουσα της ακτοπλοϊκής στα 2,40. Απλώς, η Πειραιώς ήταν υποχρεωμένη να υποβάλει δημόσια πρόταση και για τη θυγατρική της MIG, που, επίσης, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Σε κάθε περίπτωση, θα ακολουθήσει νέα δημόσια πρόταση από την συγγενή εταιρεία της τράπεζας Πειραιώς, της εταιρείας Strix, η οποία και θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της Attica Group, καθώς ταυτόχρονα θα αναλάβει τα δάνεια της ακτοπλοϊκής άνω των 470 εκατ. ευρώ.

    Αυτό αποδεικνύεται με βάση το ενημερωτικό δελτίο της Τράπεζας Πειραιώς στη δημόσια πρόταση που υποχρεωτικά καλείτο να υποβάλει προς την Attica, μετά την απόκτηση του 1/3 του μετοχικού κεφαλαίου της MIG.

    Με βάση το ενημερωτικό, η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης που τρέχει από χθες και θα διαρκέσει ως και τις 18/4, προβαίνει στην κίνηση αυτή λόγω της υποχρέωσης που προκύπτει, από την απόκτηση ποσοστού υπερβαίνοντος το 1/3 του μετοχικού κεφαλαίου της MIG, η οποία κατέχει, άμεσα και έμμεσα, συνολικά ποσοστό 79,4% περίπου στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica.

    Τονίζεται ότι η Πειραιώς ήταν υποχρεωμένη να προβεί σε δημόσια πρόταση, τόσο για την MIG, όσο και για την Attica, θυγατρική της πρώτης και ταυτόχρονα εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, μετά την μετοχική πίεση που άσκησε ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, ιδιοκτήτης της Sea Jets.

    Άλλωστε, στην τελευταία γενική συνέλευση της MIG στις 3/3 που δόθηκε το πράσινο φως στο να προχωρήσει η ανταλλαγή μεταξύ Attica και MIG, ο εφοπλιστής και οι νομικοί του σύμβουλοι δήλωσαν ότι σκοπός ήταν να αποτραπούν μονοπωλιακές πρακτικές, κατά την άποψή του βεβαίως, στην ελληνική ακτοπλοΐα.

    Πλην όμως, άλλος είναι ο βασικός ενδιαφερόμενος, η Strix, η οποία με βάση το ποσό των δανείων που αντιστοιχεί σε επίπεδα μετοχής κοντά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών δηλαδή περί τα 2,40, θα υποβάλει τη δική της δημόσια πρόταση.

    Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο λοιπόν, «μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής, η «STRIX Holdings L.P.» θα καταστεί υπόχρεη σύμφωνα με το Νόμο προς υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας (Attica).

    Επισημαίνεται ότι ο Προτείνων (Τράπεζα Πειραιώς) έχει ήδη δηλώσει τη στήριξη του στις προσπάθειες της διοίκησης της MIG για ανάπτυξη και εξαγωγή οικονομικής αξίας από τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένων των ανακοινωθεισών ενεργειών με στόχο την ολοσχερή απομείωση του δανεισμού της μέσω της ως άνω ανταλλαγής».

    Επίσης, στα σχέδια της Πειραιώς ακόμα και στην περίπτωση που πετύχαινε η δημόσια πρόταση, δεν είναι να βγάλει από το χρηματιστήριο την Attica.

    Η οποία, κάτι που, επίσης, σημειώνεται στο ενημερωτικό, στηρίξει τις επιλογές της διοίκησης της για περαιτέρω ανάπτυξη, μεταξύ άλλων, μέσω της ανακοινωθείσας συγχώνευσης με απορρόφηση της εισηγμένης στο Χ.Α. εταιρείας με την επωνυμία «Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «ANEK LINES».

    Διαβάστε επίσης

    Τράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης για Attica Group στα 1,855 ευρώ

    Όλα τα μυστικά της δημόσιας πρότασης της Πειραιώς για την ακτοπλοϊκή Attica Group – Θα ακολουθήσει και νέα σε ψηλότερη τιμή



    ΣΧΟΛΙΑ