• Μετοχές

    Συνεχίστηκε το ράλι του Κέκροπα ύστερα από την απόφαση του Εφετείου

    Στις 188 μονάδες αυξήθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος το τρίτο τρίμηνο του 2021


    Νέα ώθηση στο χθεσινό άλμα  τάξης +29,75% , έδωσε στη μετοχή της Κέκροψ ΑΕ η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία το τριμελές εφετείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη 31 ετών.

    Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι «Η ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.  σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της αναφορικά με τη διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση γνωστοποιεί ότι, το Τριμελές Εφετείο Αθηνών (Τμήμα Β΄) μετά την  με αριθμό 589/2018 απόφαση του Αρείου Πάγου, εξέδωσε  την  με αριθμό 3039/2019 απόφαση με την οποία δέχθηκε κατ΄ ουσίαν την έφεση και απέρριψε την αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου ενώ δέχθηκε και  τις πρόσθετες υπέρ της Εταιρείας παρεμβάσεις».

    Η μετοχή της Κέκροψ αντέδρασε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο χθες, όταν η πολυαναμενόμενη δικαστική απόφαση οδήγησε τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να αγγίξει σχεδόν το limit up, διαγράφοντας μια εντυπωσιακή πορεία από το άνοιγμά της στα 1,60€, μέχρι και τα 2,05€ του κλεισίματος, σηματοδοτώντας μακράν την καλύτερη επίδοση του έτους με ένα αξιοζήλευτο +29,75%.

    Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση του τζίρου, ο ο οποίος άγγιξε τα 400.819,80€, με τη διακίνηση 215.589 τεμαχίων, με τον μέσο όρο του όγκου για το τρίμηνο, να περιορίζεται στα 27.719 τεμάχια.

    Σήμερα, η μετοχή άνοιξε ακόμη υψηλότερα (2,30€ +12,19%), χάνοντας κατά τη διάρκεια της βασικής διαπραγμάτευσης τμήμα των κερδών της, με την επισημοποίηση της απόφασης του εφετείου, να δίνει νέα δύναμη στον τίτλο, στον οποίον έχουν τελικά πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές αξίας 489.756€. Με το γύρισμα του Χρηματιστηρίου σε αρνητικά εδάφη, η ΚΕΚΡ υπέκυψε και αυτή στις πιέσεις των πωλητών, διορθώνοντας ως το τέλος των δημοπρασιών στο 1,912€ και το -6,73%.

    H εταιρεία, της οποίας η κεφαλαιοποίηση αγγίζει πλέον τα 37,86εκατομμύρια ευρώ, έχει καταγράψει από την αρχή του έτους ιλιγγιώδη απόδοση +64%, ξεπερνώντας κατά πολύ την επίδοση του FTSE Mid Cap στον οποίον ανήκει, ο οποίος έχει καταγράψει τη διόλου ευκαταφρόνητη άνοδο τάξης 25,40%.



    ΣΧΟΛΙΑ