• Μετοχές

    Σε θετική τροχιά οι ευρωαγορές εν μέσω ανανεωμένης αισιοδοξίας για τις εμπορικές σχέσεις


    Σε θετική τροχιά βρίσκονται οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να αντιμετωπίζουν αισιόδοξα για ακόμη μία φορά τις εξελίξεις γύρω από τις σινοαμερικανικές σχέσεις.

    Ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος Robert Lighthizer και ο Υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin θα συνεχίσουν τις συνομιλίες στο Πεκίνο την Παρασκευή, ύστερα από αυτό που ο κ. Mnuchin χαρακτήρισε ως “παραγωγικό δείπνο εργασίας” την Πέμπτη. Ο Larry Kudlow, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Donald Trump, δήλωσε χθές ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να συνεχιστούν για μήνες, αφαιρώντας μερικώς την πίεση για άμεση επίτευξη συμφωνίας. Επιπλέον, ο Κινέζος Πρωθυπουργός Li Keqiang δεσμεύθηκε να ανοίξει περαιτέρω την πρόσβαση στην κινεζική αγορά για τους ξένους δανειστές και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

    Το Brexit παραμένει πηγή ανησυχίας, όσο συνεχίζεται το κοινοβουλευτικό αδιέξοδο σαναφορικά με τη συμφωνία αποχώρησης της Πρωθυπουργού Theresa May. Η May, θα προσπαθήσει σήμερα για ακόμη μία φορά να επικυρώσει τη δις απορριφθείσα πρότασή της από το βρετανικό κοινοβούλιο, έχοντας υποσχεθεί την παραίτησή της, σε περίπτωση που επιτύχει την επιθυμητή υπερψήφιση.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,45%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,71%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,40% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,33%.



    ΣΧΟΛΙΑ