• Μετοχές

    ΟΤΕ: Μειώνει την τιμή στόχο για τη μετοχή η IBG – Τι προβλέπει για τα κέρδη του ομίλου

    • NewsRoom
    ΟΤΕ ΤΑΙΠΕΔ


    Στη μείωση της τιμής-στόχου της μετοχής του ΟΤΕ, από 13,50 ευρώ σε 12,70 ευρώ προχωρά η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας. Η IBG προχωρά στην αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων κερδοφορίας για τον όμιλο, ενώ αυξάνει το discount λόγω της ανησυχίας σχετικά με την προοπτική του ελληνικού ΑΕΠ τους επόμενους μήνες, εν μέσω ασταθούς διεθνούς περιβάλλοντος.

    Ωστόσο, η IBG διατηρεί τη σύσταση “accumulate” για τον τίτλο, καθώς η νέα τιμή-στόχος δείχνει ένα δυναμικό αύξησης 21% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

    Σύμφωνα με την IBG, ο ΟΤΕ εφαρμόζει ένα τεράστιο επενδυτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης σταθερών και κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών και την υποκατάσταση των μειωμένων εσόδων από τις παραδοσιακές υπηρεσίες (φωνή, μηνύματα). Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ σχεδιάζει να επενδύσει μέχρι το 2022 δύο δισ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς (συμπεριλαμβανομένων των δικτύων FTTH) στην Ελλάδα.

    Βραχυπρόθεσμα, οι εγχώριες δραστηριότητες του ΟΤΕ παραμένουν σταθερές, αντισταθμίζοντας τις χαμηλές επιδόσεις των ρουμανικών θυγατρικών, αναφέρει η IBG.

    Σε γενικές γραμμές, οι προοπτικές των κερδών θα πρέπει να παραμείνουν μέτριες τα επόμενα δύο χρόνια (προσαύξηση EBITDA κατά 1%-2%) λόγω ανταγωνιστικών πιέσεων στη Ρουμανία και αδύναμης ιδιωτικής κατανάλωσης (πρόβλεψη του MoF για αύξηση κατά 1,1% στο 19ο εξάμηνο), αλλά οι ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένεται να αρχίσουν να βελτιώνονται σταδιακά, ακολουθώντας την εξομάλυνση του κεφαλαίου, οδηγώντας σε μερισματική απόδοση μεγαλύτερη του 4%.

    Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι ο ΟTE θα εμφανίσει το 2018 έσοδα ύψους 3.900 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 241 εκατ. ευρώ, αυξημένα 25% σε ετήσια βάση. Για το 2019, η IBG προβλέπει έσοδα ύψους 3.970 εκατ. ευρώ (+ 1,8% σε ετήσια βάση) και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 297 εκατ. ευρώ (+23% σε ετήσια βάση).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Την πώληση της Telekom Albania εξετάζει ο ΟΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ