• Μετοχές

    ΟΠΑΠ: Στα top picks της Eurobank Equities με νέα τιμή στόχο τα 11,80 ευρώ/μετοχή

    • NewsRoom
    ΟΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων από το ομόλογο των 200 εκατ. ευρώ

    Jan Karas, CEO OPAP


    «Ο κύβος ερρίφθη», υπογραμμίζουν οι αναλυτές της Eurobank Equities.

    Ανεβάζει τον πήχυ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Eurobank Equities, δίνοντας σύσταση αγοράς (buy) και νέα τιμή στόχο για τη μετοχή τα 11,80 ευρώ, από 10,10 ευρώ προηγουμένως.

    Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι προσθέτει τη μετοχή στις κορυφαίες επιλογές της (top picks), θεωρώντας ότι ο ΟΠΑΠ, παρά τον βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο του lockdown, αποτελεί το πιο ελκυστικό «play» ενόψει του ανοίγματος της οικονομίας, ενώ αναμένει γενναιόδωρες αποδόσεις για τους μετόχους στο μέλλον (απόδοση >13%).

    Σημειώνοντας ότι είχε επισημάνει το «αίνιγμα» του φόρου παιγνίων σχεδόν τρία χρόνια πριν, επισημαίνει ότι το θέμα ήρθε τελικά στο προσκήνιο. Από τον Οκτώβριο του 2020, ο ΟΠΑΠ βρίσκεται αντιμέτωπος με ονομαστικό φόρο 30% επί των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR) για τα over-the-counter παιχνίδια αλλά είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει 5% επί των εσόδων από αυτά, καθώς έχει προπληρώσει ονομαστικό ποσό 1,8 δισ. ευρώ για την περίοδο 2020-2030. Το όφελος στις ετήσιες ταμειακές ροές που απορρέει, σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς είναι αξιοσημείωτο και κυμαίνεται μεταξύ 190-210  εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που σημαίνει έξτρα απόδοση >6%.

    Η «κρυφή αξία», σε ό,τι αφορά τη φορολογία, επανεκτιμάται άνω των 4 ευρώ ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν πως οι ελεύθερες ταμειακές ροές FCFE αναμένεται να ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ το 2021-22.



    ΣΧΟΛΙΑ