• Μετοχές

    Motor Oil: Βουτιά πάνω από 8% σε τέσσερις συνεδριάσεις- Τι συμβαίνει, τι ακούγεται στην αγορά

    Γιάννης Βαρδινογιάννης

    Γιάννης Βαρδινογιάννης, CEO Motor Oil


    Η πτώση πάνω από 8% σε μόλις τέσσερις συνεδριάσεις για τη μετοχή της Motor Oil έχει προβληματίσει τους επαγγελματίες της αγοράς και τους επενδυτές, με την αγορά να αναζητεί τον λόγο της διόρθωσης, παραπέμποντας σε χαμηλά που έχει να δει τουλάχιστον εδώ κι ένα μήνα.

    Το ζήτημα, όμως, είναι η διαρκής πτώση της μετοχής επί τέσσερις μέρες στη σειρά και μάλιστα με ένταση, αφού και στη συνεδρίαση της Πέμπτης, 9/11, η μετοχή υποχώρησε πάνω από 3,5%, με συναλλαγές πάνω από 110 χιλιάδες κομμάτια.

    Το ανησυχητικό σήμερα, σύμφωνα με τις επισημάνσεις παραγόντων της αγοράς, είναι ότι η μετοχή υποχωρεί με όγκο πάνω από 105 χιλιάδες κομμάτια, όταν χθες είχαν διακινηθεί 110 χιλιάδες τεμάχια καθ’ όλη τη διάρκεια των συναλλαγών.

    Αυτός είναι και ο λόγος που βάζει σε υποψίες τους επαγγελματίες της αγοράς ότι, ή υπάρχει πωλητής εδώ και μέρες που βρίσκει την ευκαιρία λόγω στραβού κλίματος να κλείσει τη θέση του, ή πουλάνε –οι επενδυτές- ενόψει του επικείμενου book building της Εθνικής, που σημαίνει ότι θέλουν ρευστότητα, κάτι που άλλωστε παρατηρείται και σε άλλα χαρτιά της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ή υπάρχει ανησυχία ενόψει δημοσίευσης αποτελεσμάτων 9μήνου στις 21/11, κάτι όμως, που δεν έχει πολλές πιθανότητες.

    Στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρουν αναλυτές, η τιμή του πετρελαίου διαμορφωνόταν πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι. Σημαντικά αποτελέσματα δε, ανακοίνωσε από την πλευρά της η HelleniQ Energy, που δείχνει σταθεροποίηση περί τα 7,50 ευρώ.

    Η ΜΟΗ έχει γράψει υψηλό σε κλείσιμο φέτος τα 25,70 ευρώ. Επίσης, έχει σημειώσει το 2023 ένα ακόμα πτωτικό σερί έξι συνεδριάσεων και σωρευτικές απώλειες 11,5% το διάστημα 2/10 – 9/10. Μένει να φανεί σε ποια επίπεδα θα εκτονωθεί το νέο κύμα και κυρίως το τι συμβαίνει.

    Διαβάστε επίσης

    Pantelakis Securities: Γιατί προτιμά τη HelleniQ Energy από τη Motor Oil – Οι συστάσεις και οι τιμές στόχοι

    Motor Oil: Παρουσίασε τις θυγατρικές του εταιρείες VERD και Πράσινο Λάδι

    Eurobank Equities: Γιατί αυξάνει τις τιμές στόχους για HelleniQ Energy και Motor Oil – Συστήνει αγορές στους επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ