• Μετοχές

    Κρι Κρι: Γιατί οι αναλυτές δίνουν σύσταση overweight για τη μετοχή

    • NewsRoom

    Παναγιώτης Τσινάβος, Κρι Κρι


    Με σύσταση «overweight» και τιμή στόχο στα 5,32 ευρώ ανά μετοχή ξεκινά και πάλι την κάλυψη της ΚΡΙ ΚΡΙ η Beta Securities. Όπως επισημαίνεται, δε, στη σχετική ανάλυση η εταιρεία δείχνει αναμφίβολα ελκυστική με P/E 14x, EV/EBITDA 8.3x, απόδοση ταμειακών ροών 9,7% και μερισματική απόδοση 4,1%.

    Σημειώνεται ακόμη ότι κατά την άποψη των αναλυτών της Beta, η εταιρεία είναι σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση στην εγχώρια αγορά γαλακτοκομικών (γιαούρτι και παγωτά), καθώς διαθέτει στην προϊοντική γκάμα της προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας χάρη στις προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής της. Μάλιστα, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής εκτιμούν ότι η ΚΡΙ ΚΡΙ θα βγει κερδισμένη με αυξημένο μερίδιο αγοράς, που θα μεταφραστεί σε αύξηση όγκων, τζίρου και κερδών.

    Υπογραμμίζεται ακόμη ότι τα υγιή χρηματοοικονομικά στοιχεία της εταιρείας επιτρέπουν την αύξηση των προς διανομή μερισμάτων και ενδεχομένως κινήσεις σε επίπεδο συγχωνεύσεων και εξαγορών.

    Η επόμενη μεγάλη κίνηση για την ΚΡΙ ΚΡΙ θα είναι η στροφή της προσοχής της εταιρείας στην επέκτασή της στο εξωτερικό καθώς και στη διείσδυση στη διεθνή αγορά παγωτού, καταλήγει η έκθεση της Beta.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η επόμενη μέρα μετά την απόρριψη του σχεδίου της Τιτάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βγήκαμε στις αγορές με ομόλογο 5,2 ετών



    ΣΧΟΛΙΑ