• Μετοχές

    Jumbo: Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι αναλυτές

    Jumbo Βακάκης

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής Jumbo


    Ελαφρώς καλύτερα των προσδοκίων χαρακτηρίζει η Beta Χρηματιστηριακή τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Jumbo για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης (01/07/17 to 31/12/17), διατηρώντας τη σύσταση αγοράς, με τιμή-στόχο τα 18 ευρώ ανά μετοχή. Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, οι παράγοντες για τους οποίους βλέπει θετικά την Jumbo είναι, αφενός μεν, η σταθερή κερδοφορία της και, αφετέρου, το γεγονός ότι δεν έχει δάνεια, κάτι που δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να έχει σταθερή επέκταση και ανάπτυξη.

    Οι αναλυτές της Beta επισημαίνουν, επίσης, ότι η διοίκηση της εταιρείας έδωσε guidance για αύξηση κερδών 6%-9% κατά τη χρήση 1917/18, αλλά εκτιμούν ότι η εισηγμένη μπορεί να ξεπεράσει εύκολα τον στόχο αυτό, δεδομένου ότι έκλεισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης με αύξηση κερδών 11% και το πρώτο εξάμηνο συμβάλλει σχεδόν κατά 60% στα ετήσια καθαρά κέρδη.

    Επιπλέον, υπογραμμίζουν, η ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα επιφέρει βελτίωση στο μικτό περιθώριο κέρδους το επόμενο εξάμηνο. 

    Η Beta Χρηματιστηριακή επιβεβαιώνει την πρόβλεψή της για καθαρά κέρδη 141,8 εκατ. ευρώ σε επίπεδο έτους.

    Στα 17, από 19 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Jumbo η IBG διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση αγοράς (buy).

    Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι επαναδιατυπώνει τη σύσταση για λόγους αποτίμησης, ενώ χαρακτηρίζει ισχυρά τα μεγέθη εξαμήνου της εταιρείας.

    Ωστόσο περικόπτει την τιμή-στόχο καθώς αυξάνει το προεξοφλητικό επιτόκιο στο μοντέλο αποτίμησης για λόγους που σχετίζονται με αβεβαιότητες σε ό,τι αφορά τον αυξημένο μακροοικονομικό κίνδυνο.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της IBG, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εισηγμένης στο οικονομικό έτος που κλείνει τον Ιούνιο του 2018 θα ανέλθουν στα 144 εκατ. ευρώ.

    Η μετοχή της εισηγμένης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 5ης Μαρτίου στα 14,30 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με αύξηση κερδών 11% έκλεισε το εξάμηνο η Jumbo

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Jumbo: Μεγάλο περιθώριο ανόδου για τη μετοχή «βλέπουν» οι αναλυτές



    ΣΧΟΛΙΑ