• Μετοχές

    Jumbo: Μεγάλο περιθώριο ανόδου για τη μετοχή «βλέπουν» οι αναλυτές

    • NewsRoom
    Jumbo Βακάκης

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής Jumbo


    Ανεβάζει τον πήχη για τη μετοχή της Jumbo η Euroxx, θέτοντας ως νέα τιμή-στόχο τα 21 ευρώ, από 18 ευρώ προηγουμένως, και δίνοντας σύσταση «overweight».

    Η χρηματιστηριακή διαβλέπει περιθώριο ανόδου 31% για τη μετοχή και αποδίδει την αύξηση στην τιμή-στόχο στο χαμηλότερο μέσο σταθμισμένο κόστος κεφαλαίου (στο 7,5% από 8,5% λόγω της πτώσης στα spreads των ελληνικών ομολόγων) αλλά και στην ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη της εισηγμένης.

    Η Euroxx προχωρά σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας ως το 2020, κατά 7%-14%. Αναμένει ότι τα EBITDA και τα κέρδη ανά μετοχή της Jumbo θα παρουσιάσουν μέση ετήσια αύξηση 9%-11% στην τριετία, λόγω της ταχείας ανάπτυξης των δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια.

    Jumbo
    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής Jumbo

    Αυτήν τη στιγμή, η μετοχή της Jumbo διαπραγματεύεται με premium 29%-41% σε σχέση με το ιστορικό 10ετές μέσο Ρ/Ε και EV/EBITDA, ωστόσο η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι είναι δικαιολογημένο λόγω των ισχυρών προοπτικών κερδοφορίας, του υγιούς ισολογισμού και της θέσης της εταιρείας τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσα χρήματα πήρε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για να κάνει τον Ζορό στη διαφήμιση των Jumbo;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Jumbo: Συνεχίζει ακάθεκτη με αύξηση κερδών και νέα καταστήματα



    ΣΧΟΛΙΑ