• Μετοχές

    HSBC: Αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Ενισχύεται το θετικό κλίμα στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    τραπεζες_Eurobank Equities: Toπ επιλογή η Εθνική Τράπεζα, buy για Πειραιώς, hold για Alpha Bank

    Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Σε αναβάθμιση των συστάσεων για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η HSBC, εκτιμώντας ότι οι ανησυχίες της αγοράς είναι υπερεκτιμημένες.

    Αντιθέτως, οι ενδείξεις αποκαλύπτουν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα εξακολουθεί να βελτιώνεται και οι οικονομικοί δείκτες να αυξάνονται.

    Για το λόγο αυτό, η ΗSBC ανακοίνωσε αναθεωρημένες, προς τα πάνω, τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες, εκτιμώντας ότι η ελληνική αγορά θα εκπλήξει θετικά και οι ελληνικές τράπεζες θα εξακολουθούν να εμφανίζουν κερδοφορία και ποιότητα ενεργητικού όσο η πολιτική μείωσης των «κόκκινων» δανείων θα μετριάζει τις ανησυχίες της αγοράς για την ποιότητα των κεφαλαίων των τραπεζών και το ενδεχόμενο καθυστέρησης των σχεδίων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

    Πιο αναλυτικά, στην έκθεση με τίτλο «Ελληνικές τράπεζες: Ψάχνοντας για την αχίλλειο πτέρνα», η HSBC αναβαθμίζει τις τράπεζες Eurobank, Εθνική και Πειραιώς, με σύσταση αγοράς από «hold». Αναφορικά με την Alpha Bank, αυτή παραμένει με σύσταση αγοράς.

    Οι νέες τιμές –στόχοι είναι συγκεκριμένα:

    Alpha bank 2,48 ευρώ από 1,93,

    Εurobank 1,04 από 0,96 ευρώ,

    Εθνική 3,30 ευρώ από 2,80 και

    Τράπεζα Πειραιώς 4,40 ευρώ από 3,04 ευρώ.

    Στην έκθεσή της, η HSBC τονίζει ότι η ψυχολογία στην Ελλάδα συνεχίζει να βελτιώνεται, η καταναλωτική εμπιστοσύνη και οι οικονομικοί δείκτες να ενισχύονται, τα spreads να μειώνονται και οι τιμές ακινήτων να ανεβαίνουν. Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές των τραπεζικών μετοχών έχουν μείνει πίσω.

    Η HSBC θεωρεί τις ανησυχίες της αγοράς υπερεκτιμημένες, καθώς τα επιτοκιακά περιθώρια θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οργανικά σχέδια μείωσης των ΝPEs θα αποδώσουν θετικά αποτελέσματα.

    Τέλος, εκτιμάται ότι τα ρίσκα από τα κρατικά ομόλογα θα έχουν περιορισμένες επιδράσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ