• Μετοχές

    Γνωρίστε την οικογένεια πίσω από το hedge fund, που κερδίζει από την κάνναβη

    • NewsRoom
    κάνναβη


    Όταν δύο αδέρφια έχασαν τον πατέρα τους από καρκίνο το 1996, δεν είχαν φανταστεί ότι η οικογενειακή αυτή τραγωδία, θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή μιας κερδοφόρας επιχείρησης, με μοναδικό προϊόν την κάνναβη.

    Ο πατέρας της οικογένειας ζούσε με φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να υπομένει όσο το δυνατόν λιγότερο ανώδυνα, την άνιση μάχη κατά του καρκίνου. Τοτε, μία νοσοκόμα πλησίασε τα αδέρφια Emily και Morgan Paxhia και τους πρότεινε να δοκιμάσει ο πατέρας τους ιατρική μαριχουάνα, κάτι που θα μπορούσε να του απαλύνει τον πόνο. Ο ίδιος, ωστόσο, τότε στη Νέα Υόρκη των 90s φοβούμενος τον κοινωνικό στιγματισμό, αρνήθηκε. Αλλά η ιδέα είχε ήδη “φυτευτεί” στα μυαλιά των Paxhia.

    Με τα χρόνια τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την κάνναβη, και ως επενδυτές και ως υπέρμαχοι της ιατρικής μαριχουάνας. Το 2013, δημιούργησαν την εταιρεία Poseidon Asset Management, με βάση την Καλιφόρνια. Ήταν η πρώτη νόμιμη εταιρεία, που ασχολούνταν με κεφάλαια κάνναβης.

    Δύο χρόνια αργότερα, η εταιρεία επεκτάθηκε και από 11 εταιρείες το 2014, σήμερα έχει ήδη δημιουργήσει ένα portfolio 27 συνεργατών με ακόμη περισσότερους ενδιαφερόμενους να είναι on call.

    κάνναβηH Poseidon έχει ήδη επενδύσει σε αρκετές εταιρείες που ασχολούνται με τη βιομηχανία της νόμιμης μαριχουάνας, μεταξύ των οποίων η Baker και η Tradiv. Βέβαια, οι Morgan και Emily, παραμένουν οι μόνοι εργαζόμενοι στην  εταιρεία τους προς το παρόν.

    Αν και η Poseidon είναι μία σχετικά νέα φίρμα, η οικογένεια “ομολογεί” ότι έχει μία μαρκά ιστορία με την κάνναβη. Το 2010, η Emily μετακόμισε στην Καλιφόρνια, όπου και ξεκίνησε να παρακολουθεί την πορεία και την ανάπτυξη της μαριχουάνας, στο πλαίσιο της παραγωγής και διάθεσης για ιατρικούς λόγους.

    morgan
    Τα αδέρφια Morgan και Emily Paxhia.

    “Ξεκίνησα να μιλάω με τον Morgan για όλη αυτή την ιστορία. Γιατί αλήθεια, με ποιόν άλλον εκτός από την οικογένειά σου μπορείς να μιλήσεις για κάτι τόσο τρελό;” λέει με χούμορ η Emily.

    Ο Morgan, απο την πλευρά του, τον οποίο μάλιστα η αδερφή του χαρακτηρίζει ο “ευφυέστατο οικονομολόγο” είπε ότι το ενδιαφέρον τους για τη μαριχουάνα είχε διττή σημασία. Από τη μία πλευρά, υπήρξε το κέρδος και από την άλλη, ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφυπνίσουν τον κόσμο και να διαδώσουν το ενδιαφέρον τους για την κάνναβη από τη ματιά της υγείας και από μία ευεργετική, περιβαλλοντική άποψη.

    Ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρείας, της Poseidon, είναι να κάνει γνωστό στους πάσχοντες το γεγονός ότι υπάρχει και η εναλλακτική θεραπεία με τη μαριχουάνα εκτός από τις οπιούχες (θεραπείες), με τις γνωστές συνέπειες για τον οργανισμό του ασθενούς.

    κάνναβη2Έτσι τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία εταιρεία κεφαλαίων, παρά μία επιχείρηση που να επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στον καταναλωτή. Σε αυτό βοήθησε και επαγγελματικό background των δύο αδερφών. Η Emily είχε εργαστεί για χρόνια ως σύμβουλος στην American Express και ο Morgan προέρχεται από ένα τραπεζικό παρελθόν με εργασία στη UBS αλλά και ιδιωτικές εταιρείας επενδύσεων.

    Με την εμπειρία του στα οικονομικά και τραπεζικά, ο Morgan είναι υπέυθυνος για τη στρατηγική και τις επενδύσεις, που θα ακολουθήσει η εταιρεία ενώ η Emily, έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στις διαπραγματεύσεις και στην παρακολούθηση της πορείας των συνεργατών τους, των παλιών και των νέων. Στις υποχρεώσεις της είναι βέβαια και η πορεία των επιχειρηματικών deals της βιομηχανίας κάνναβης.

    Ωστόσο, επειδή οι νόμοι στις ΗΠΑ διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, το όλο εγχείρημά τους εμπεριέχει ένα ρίσκο ακόμα. Και η εμπιστοσύνη στον συνεργάτη είναι το παν.

    Ωστόσο, τονίζουν ότι στις οικογενειακές τους συγκεντρώσεις, η κάνναβη μονοπωλεί τις συζητησεις. Αλλά και αυτό είναι …μέρος της δουλειάς για την οποία δηλώνουν και οι δύο περήφανοι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/james-bond-posaochi-axizoun-150-ekat-dolaria/71775



    ΣΧΟΛΙΑ