Μετοχές

Ελλάκτωρ: Εντυπωσιακή αύξηση της τιμής στόχου από την Alpha Finance

  • NewsRoom
A. Καλλιτσάντσης. Πρόεδρος Ελλάκτωρ

Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Διευθύνων σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ


Σε εντυπωσιακή ανοδική αναθεώρηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Ελλάκτωρ στα 2,60 ευρώ, καθώς και σύσταση «outperform”, προχώρησε η Alpha Finance, η οποία προχώρησε στην εκ νέου κάλυψη του ομίλου, έπειτα από μια τριετία.

Η τιμή στόχος των 2,60 ευρώ μεταφράζεται σε περιθώριο ανόδου 79% από τα τρέχοντα επίπεδα (με τιμή βάσης τα 1,45 ευρώ), ενδεικτικό της εκτίμησης που διατυπώνεται στην έκθεση της Alpha Finance ότι η Ελλάκτωρ προσφέρει ελκυστική αποτίμηση με περιορισμένο ρίσκο, θέτοντας τις βάσεις για να αποτελέσει το turn around story του 2019.

Η αλλαγή διοίκησης στον Όμιλο συνοδεύτηκε και από σημαντική αλλαγή στρατηγικής, όπως τονίζουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

Το νέο management έχει επικεντρωθεί στην αναδιάρθρωση του κατασκευαστικού τομέα, ενώ η διαφάνεια στην οικονομική πληροφόρηση και στην εταιρική διακυβέρνηση έχουν αποκτήσει υψηλή προτεραιότητα.

Επιπλέον, η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος στις ΑΠΕ θα στηρίξει την ανάπτυξη του Ομίλου, ενώ η αναμενόμενη συγχώνευση με την ΕΛΤΕΧ Άνεμος, που δημιουργεί θετικές προοπτικές για τον Όμιλο στο συγκεκριμένο κλάδο, θα ξεκλειδώσει συνέργειες και θα οδηγήσει σε μια σαφέστερα πιο αποδοτική φορολογική δομή.

Η νέα διοίκηση του ομίλου σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω τις επικερδείς δραστηριότητες, όπως αυτές σε ενέργεια-περιβάλλον και τις ΑΠΕ εν γένει, για τις οποίες μια πιθανή διεθνή επέκταση μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικά θετικό καταλύτη, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ένα turnaround στο κατασκευαστικό σκέλος και επιστροφή σε θετικό έδαφος, τόσο σε όρους αξίας και κερδοφορίας.

Οι αναλυτές της Alpha Finance πιστεύουν πως η Ελλάκτωρ είναι σημαντικά υποτιμημένη και επιδεικνύει σημαντικά περιορισμένο πτωτικό ρίσκο για τους επενδυτές καθώς οι διανομές μερισμάτων από παραχωρήσεις είναι σταθερές και επαρκώς προβλέψιμες.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόβλεψη για τη διανομή μερισμάτων από την δραστηριότητα των παραχωρήσεων ανέρχεται στα επίπεδα των 82 -106 εκατ. ευρώ ετησίως για την περίοδο 2018-2022, κάτι που συνάδει με τη σύσταση outperform.

Όπως τονίζεται, ο Όμιλος πρόσφατα αύξησε τη συμμετοχή του στην Αττική Οδό από το 59,2%, στο 65,8%, κίνηση που μαζί με τη συμμετοχή του σε άλλες τέσσερις παραχωρήσεις διαμορφώνει ένα ελκυστικό χαρτοφυλάκιο.

Παράλληλα, η Ελλάκτωρ είναι καλά τοποθετημένη στο κατασκευαστικό σκέλος για να ευνοηθεί από την αναμενόμενη εσωτερική ανάκαμψη.

Κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο, με ποσοστό κοντά στο 40% της αγοράς, ο Όμιλος είναι σε θέση να κερδίσει σημαντικούς διαγωνισμούς και να αναλάβει μεγάλα έργα, όπως στο Ελληνικό, τη Γραμμή 4 του Μετρό και τον αυτοκινητόδρομο ΒΟΑΚ στην Κρήτη.

Εξαιρετικά σημαντική είναι η αναφορά των αναλυτών της Alpha Finance πως αναμένουν επιστροφή σε θετικό πρόσημο για την τελικής γραμμή του ισολογισμού της Ελλάκτωρ στο τέλος του 2019 και μετέπειτα, κάτι που θα υποστηριχθεί από τις συνέργειες που θα προκύψουν με τη συγχώνευση δια απορροφήσεως της ΕΛΤΕΧ Άνεμος.

Τέλος, οι εκτιμήσεις για τη λειτουργική κερδοφορία και την παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών θα οδηγήσουν, σύμφωνα με την Alpha Finance, σε μια προβλεπόμενη μείωση του καθαρού δανεισμού σε σχέση κάτω του 1xEBITDA (2022), από 2,2xΕΒΙΤDA (2017, προσαρμοσμένο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελλάκτωρ: Πούλησε τα κεντρικά γραφεία της στην Κηφισιά- Ποιος είναι ο αγοραστής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβόπουλος-Καλλιτσάντσης: Οι μέρες που η Ελλάκτωρ μαστίζονταν από έριδες πέρασαν-Τα επόμενα βήματα