• Μετοχές

    ΔΑΑ: Στα 8,20 ευρώ η τιμή εισαγωγής των μετοχών του Ελ. Βενιζέλος

    Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννης Παράσχης, πρόεδρος ΣΕΤΕ

    Ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννης Παράσχης


    Στα 8,20 ευρώ φαίνεται να κλειδώνει η τιμή εισαγωγής των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) στο Χρηματιστήριο.

    Η δημόσια προσφορά κινείται μεταξύ 7-8,20 ευρώ, όμως, λόγω της υψηλής ζήτησης η τιμής εκτιμάται ότι θα κλείσει στα 8,20 ευρώ. 

    Το ελληνικό βιβλίο προσφορών κλείνει με υπερκάλυψη πάνω από 14-15 φορές. Πάνω από 12 φορές εκτιμάται η προσφορά των ξένων. Πάνω από 1,6 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές προσφορές στην Ελλάδα.

    Η δημόσια προσφορά ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί ο καθορισμός της τιμής διάθεσης και την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των κοινών μετοχών στην κύρια αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών πρόκειται να αντλήσει 738 εκατ. ευρώ  από την αρχική δημόσια προσφορά. 

    Στον FTSE

    Όπως έγραψε νωρίς το πρωί το mononews, σε σχέση με την αρχική δημόσια προσφορά για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο FTSE Russell θα επιβεβαιώσει εάν το όριο ταχείας εισόδου για συμπερίληψη στη σειρά FTSE Global Equity Index Series ικανοποιείται με βάση την τιμή κλεισίματός του την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης χωρίς όρους, επί του παρόντος αναμένεται να είναι η Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2024.

    Εάν επιβεβαιωθεί η γρήγορη είσοδος στη σειρά FTSE Global Equity Index Series, η συμπερίληψη θα γίνει μετά το κλείσιμο των εργασιών την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 (δηλαδή ισχύει από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024).

    Το τρέχον όριο ταχείας εισόδου για το FTSE Emerging Europe είναι 856,14 εκατ. USD (Πλήρης κεφαλαιοποίηση της αγοράς) και 285,38 εκατ. USD (Investable Market Cap).

    Εάν πληροί τις προϋποθέσεις, ο FTSE Russell θα εκδώσει μια περαιτέρω ειδοποίηση για να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες μετά το κλείσιμο της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου 2024.



    ΣΧΟΛΙΑ