• Μετοχές

    Coca Cola ΗBC: Short covering για τη μετοχή του… Νοέμβρη

    Aναστάσιος Δαυίδ, Πρόεδρος της Coca Cola HBC

    Aναστάσιος Δαυίδ, Πρόεδρος της Coca Cola HBC


    Δεκαεννέα μήνες είχε να γράψει ποσοστό ανόδου πάνω από 5% η μετοχή της Coca Cola, ενώ ο Νοέμβριος φαίνεται ότι είναι ο… μήνας της, τουλάχιστον πέρυσι και φέτος.

    Δεν υπάρχει αμφιβολία, όπως αναφέρουν χρηματιστές στο mononews.gr, ότι η χθεσινή αντίδραση κατά 5,09% εξέπληξε την αγορά. Την προηγούμενη φορά που είχε γράψει άνοδο 5,22% ήταν στις 13 Απριλίου 2018, διακινώντας, όμως, μόλις 13 χιλιάδες τεμάχια.

    Χθες, Τετάρτη, 13/11 η μετοχή έκλεισε με κέρδη 5,099%, στα 28,93 ευρώ με όγκο για πρώτη φορά στα χρονικά και για τα δεδομένα της μετοχής από τότε που διαπραγματεύεται σε Αθήνα και Λονδίνο, αγγίζοντας τις 309.948 τεμάχια! Σημειωτέον δε ότι και τον Νοέμβριο του 2018 η μετοχή είχε γράψει υψηλά ποσοστά κερδών, της τάξης 4,84% και με όγκο 61 χιλιάδες τεμάχια. Αυτό είχε συμβεί στις 8/11/2018.

    Να σημειωθεί επίσης από τον περασμένο Ιούλιο η μετοχή βρίσκεται σε πτώση, όπως πρώτο έχει επισημάνει το mononews.gr, κάτι που δεν δικαιολογείται από τα οικονομικά της στοιχεία και ειδικά αυτά που ανακοίνωσε χθες, αφού κατέγραψε αύξηση πωλήσεων της τάξης του 5%.  Μάλιστα, είχε φτάσει στο σημείο να  γράψει φέτος χαμηλά στα 25,30 ευρώ.

    Όμως, όπως και πέρυσι, σημειώνουν οι χρηματιστές, έτσι και φέτος, κοντά στα επίπεδα των 27-28 ευρώ εκδηλώνεται αξιόλογη αντίδραση.

    Η διοίκηση της εταιρείας, με βασικό μέτοχο την οικογένεια Δαυίδ, είναι γενικώς παραδεκτό ότι παραμένει φειδωλή σε εκτιμήσεις ως προς την πορεία των οικονομικών μεγεθών, αφήνοντας κάθε φορά να μιλούν οι αριθμοί.

    Πλην όμως, η χθεσινή εντυπωσιακή αύξηση του όγκου συναλλαγών, σύμφωνα με τους χρηματιστές, σχετίζεται ενδεχομένως με το κλείσιμο ανοικτών θέσεων με αφορμή τα αποτελέσματα, αλλά και με ρολαρίσματα ανοικτών θέσεων στην αγορά των παραγώγων, δεδομένου ότι η μετοχή της Coca Cola HBC αποτελεί το κατ’ εξοχήν δεικτοβαρές «χαρτί».

    Είναι ενδεικτικό ως προς την τάση της αγοράς βραχυπρόθεσμα ότι ο γενικός δείκτης παραμένει στις 870 μονάδες με την μετοχή της Coca Cola στα 27 – 28 ευρώ. Πού θα βρισκόταν ο γενικός δείκτης αν η μετοχή της ΕΕΕ (το ticker της στο ταμπλό του Χ.Α.) αν διατηρούσε τα υψηλά έτους των 35,09 ευρώ;



    ΣΧΟΛΙΑ