• Μετοχές

    Χρηματιστήριο: Τα τελευταία στοιχήματα για το «μπες-βγες» στον FTSE 25

    traders μπροστά από υπολογιστή


    Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ και της Motor Oil αποτελούν τον επόμενο σταθμό της αγοράς την ερχόμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι οι αγορές του Λονδίνου και της Wall θα παραμείνουν κλειστές την Δευτέρα λόγω αργιών (banking day και Memorial αντίστοιχα). Αυτός ήταν και ο λόγος που την Παρασκευή, οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο είχαν μειωθεί αισθητά.

    Στις 31/5 δε, η μέρα είναι κομβική για την αγορά καθώς αναμένεται το rebalancing του MSCI, με δύο μετοχές, την Όπτιμα και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών να εισέρχονται στον Small Cap.

    Ταυτόχρονα αναμένονται οι ανακλοινώσεις για τις αλλαγές στον FTSE 25, καθώς ερίζουν για την είσοδό τους ο ΔΑΑ με 2,4 δις. ευρώ κεφαλαιοποίηση, η Ιντρακάτ με 830 εκατ. ευρώ και η Όπτιμα με 857 εκατ. ευρώ.

    Αυτό σημαίνει ότι και οι εταιρείες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των κεφαλαιοποιήσεων θα δώσουν μέσα στον μήνα σημαντική μάχη παραμονής.

    Η μετοχή της Σαράντης έχει χρηματιστηριακή της αξία πλέον 740 εκατ. ευρώ εκεί που ήταν από τους ουραγούς και απειλούταν με έξοδο πριν από τέσσερις μήνες.

    Mε βάση τα τελευταία δεδομένα, η Quest έρχεται τελευταία με 548 εκατ. ευρώ.

    Η κεφαλαιοποίηση της ΕΥΔΑΠ διαμορφώνεται στα 629 εκατ. από 599 εκατ. ευρώ πριν από περίπου ένα μήνα και 619 εκατ. ευρώ μέσα στον Μάρτιο.

    Η Autohellas έχει χάσει σε κεφαλαιοποίηση σε σχέση με ένα πριν και από 663 εκατ. ευρώ έχει πέσει στα 584 εκατ. ευρώ.

    Ο ΟΛΠ από τα 640 εκατ. ευρώ στις αρχές Μαρτίου είχε φτάσει στα 683 εκατ. ευρώ, ενώ μετά τη διόρθωση που βγήκε από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων και μετά η χρηματιστηριακή αξία άγγιξε τα 595 εκατ. ευρώ για να επιστρέψει τον Μάιο στα 610 εκατ.

    Η Ιντραλότ έχει κεφαλαιοποίηση πάνω από 704 εκατ. ευρώ.

    Οι κεφαλαιοποιήσεις έχουν υπολογιστεί για τον FTSE τον Απρίλιο, διευκρινίζουν οι χρηματιστές.

    Αλλαγές όμως, παρατηρούνται και στις κεφαλαιοποιήσεις των… μεγάλων.

    Για παράδειγμα, η ΕΤΕ πέρασε στη τρίτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων με 7,6 δισ. ευρώ, με πρώτη την Coca Cola σταθερά, στα 12,1 δισ. ευρώ.

    Στην δεύτερη θέση πέρασε πλέον η Eurobank με 7,7 δισ. ευρώ, ακολουθεί ο ΟΠΑΠ με 5,6 δισ. ευρώ, ο ΟΤΕ βλέπει 5,7 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση, έπεται ο Μυτιληναίος με 5,2 δισ. ευρώ, η Πειραιώς με 4,7 δισ. ευρώ, η ΔΕΗ με 4,43 δισ. και λίγο μετά τα 3,98 δισ. ευρώ η Alpha.

    Τον Ιούνιο σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας οι οίκοι θα θέσουν το Χ.Α. σε «watch list για αναβάθμιση», το οποίο και θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό σήμα για την ενίσχυση των θέσεων των επενδυτών στις ελληνικές μετοχές. Η αρχή αναμένεται από τον MSCI και στη συνέχεια έπεται ο Dow Jones, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης σε πρώην αντιδήμαρχο που ως λογιστής εκβίαζε πελάτη του

    Μεσανατολικό: Το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα

    «Πράσινα Ταξί»: Εγκρίθηκε επιδότηση σε 13 δικαιούχους του προγράμματος



    ΣΧΟΛΙΑ