• Μετοχές

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΠΕΙΡ και S&P

    • Τεχνική ανάλυση Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    BUY HOLD SELL


    Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 04-04-24

    ΓΔ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 04/04/24

    Ο ΓΔ συνέχισε ήπια ανοδικά χωρίς σηματοδότηση διατηρώντας την μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση. Παραμένει ενεργός ο καθοδικός σχηματισμός ΩΚΩ του οποίου ο καθοδικός στόχος βρίσκεται στην περιοχή των 1.330 μονάδων.

    Το ημερήσιο όριο αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική βρίσκεται στις 1.435 μονάδες. Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι επίσης καθοδική

    Τα ενδιαφέροντα τεχνικά επίπεδα για την 5/4 είναι οι 1.430 μονάδες που αποτελούν το όριο αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική, και ο Εκθετικός Μέσος Όρος των 30 ημερών (ΕΜΑ30) στις 1.406 μονάδες που αποτελούν αντιστάσεις και πιέζουν την τιμή καθοδικά και τυχόν υπέρβασή τους σηματοδοτεί βραχυπρόθεσμη ανοδική αντιστροφή προς τις 1.435 και 1.438 μονάδες.

    Στηρίξεις που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την καθοδική συνέχεια δεν υφίστανται κοντά στην περιοχή που κινείται η τιμή του ΓΔ.

    ΔΤΡ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 04/04/24

    Η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα παραμένει αμετάβλητη. Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική βρίσκεται στις 1.268 μονάδες. Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι επίσης καθοδική παρά την ήπια ανοδική αντίδραση στη συνεδρίαση της 4/4.

    Τα ενδιαφέροντα τεχνικά επίπεδα για την 5/4 είναι οι 1.229 μονάδες που αποτελούν το όριο αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική, η Τ2 στις 1.215 μονάδες και ο Εκθετικός Μέσος Όρος των 30 ημερών (ΕΜΑ30) στις 1.204 μονάδες που αποτελούν αντιστάσεις και πιέζουν την τιμή καθοδικά ενώ τυχόν υπέρβασή τους σηματοδοτεί βραχυπρόθεσμη ανοδική αντιστροφή προς τις 1268 και 1.270 μονάδες.

    Στηρίξεις που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την καθοδική συνέχεια δεν υφίστανται κοντά στην περιοχή που κινείται η τιμή του δείκτη και μέχρι τη μεσοπρόθεσμη στήριξη στις 1.110 μονάδες.

    ΓΕΚΤΕΡΝΑ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 04/04/24

    Η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα παραμένει αμετάβλητη. Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε καθοδική βρίσκεται στα 14,40€. Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι οριακά επίσης ανοδική.

    Τα ενδιαφέροντα τεχνικά επίπεδα για την 5/4 είναι τα 16,88€ αφού η τιμή είναι κοντά και τυχόν υπέρβασή τους επιβεβαιώνει ότι συνεχίζει με την ίδια δυναμική η μεσοπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση.

    Επίσης τα 16,48€ που αποτελούν το όριο αντιστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης σε καθοδική και ο Εκθετικός Μέσος Όρος των 30 ημερών (ΕΜΑ30) στα 15,69€, που αποτελούν στηρίξεις ενώ τυχόν διάσπασή τους σηματοδοτεί βραχυπρόθεσμη διόρθωση προς τα 14,40€ όπου βρίσκεται το όριο αντιστροφής της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική.

    ΠΕΙΡ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 04/04/24

    Η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα παραμένει αμετάβλητη. Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική ενώ το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική βρίσκεται στα 4,22€. Παραμένει ενεργός ο καθοδικός σχηματισμός ΩΚΩ του οποίου ο καθοδικός στόχος βρίσκεται στην περιοχή των 3,50€ μονάδων. Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι επίσης καθοδική.

    Τα ενδιαφέροντα τεχνικά επίπεδα για την 5/4 είναι τα 3,97€ που αποτελούν το όριο αντιστροφής της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική και ο Εκθετικός Μέσος Όρος των 30 ημερών (ΕΜΑ30) στα 3,87€, που αποτελούν αντιστάσεις και πιέζουν την τιμή καθοδικά ενώ τυχόν υπέρβασή τους σηματοδοτεί βραχυπρόθεσμη ανοδική αντιστροφή προς τα 4,22€.

    Μοναδική στήριξη αποτελεί το επίπεδο των 3,57€ (παλιά μεσοπρόθεσμη στήριξη) η οποία αν διασπαστεί καθοδικά οδηγεί στην άμεση επίτευξη του καθοδικού στόχου και πιθανόν σε συνέχιση της καθόδου της τιμής της μετοχής.

    NASDAQ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 04/04/24

    Η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα του NASDAQ παραμένει αμετάβλητη. Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ το όριο αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική βρίσκεται στις 15.973 μονάδες. Αλλαγή όμως υπάρχει στη βραχυπρόθεσμη εικόνα. Μετά την καθοδική διάσπαση του ορίου αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης η βραχυπρόθεσμη τάση αντιστράφηκε σε καθοδική.

    Τα ενδιαφέροντα τεχνικά επίπεδα για την 5/4 είναι οι 16.429 μονάδες που αποτελούν το όριο αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική και ο Εκθετικός Μέσος Όρος των 30 ημερών (ΕΜΑ30) στις 16.110 μονάδες του οποίου τυχόν υπέρβαση δημιουργεί συνθήκες ανοδικής επιστροφής προς τις 16.429 μονάδες.

    Στήριξη αποτελεί το όριο αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική (15.973 μονάδες) του οποίου τυχόν διάσπαση σηματοδοτεί αντιστροφή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική.

    S&P 500

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 04/04/24

    Η μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα του S&P 500 παραμένει αμετάβλητη. Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική ενώ το όριο αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική βρίσκεται στις 5.104 μονάδες. Αλλαγή όμως υπάρχει στη βραχυπρόθεσμη εικόνα. Μετά την καθοδική διάσπαση του ορίου αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης η βραχυπρόθεσμη τάση αντιστράφηκε σε καθοδική.

    Τα ενδιαφέροντα τεχνικά επίπεδα για την 5/4 είναι οι 5.254 μονάδες που αποτελούν το όριο αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική και ο Εκθετικός Μέσος Όρος των 30 ημερών (ΕΜΑ30) στις 5.139 μονάδες του οποίου τυχόν υπέρβαση δημιουργεί συνθήκες ανοδικής επιστροφής προς τις 5.254 μονάδες.

    Στήριξη αποτελεί το όριο αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική (5.104 μονάδες) του οποίου τυχόν διάσπαση σηματοδοτεί αντιστροφή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε καθοδική.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Το επιθετικό buy back του Ε. Βασιλάκη στην Aegean, το πάρτι στην Autohellas, πέρασε η Eurobank την Εθνική σε κεφαλαιοποίηση

    Eurobank Equities για Τιτάν: Αγοράστε τη μετοχή – Αύξηση στην τιμή στόχο στα €31,00 από €25,30

    Τέλης Μυστακίδης: Ο billionaire γίνεται και τραπεζίτης με την εξαγορά της ABBank – Όλες οι πτυχές του deal για τον έλεγχο του 68%



    ΣΧΟΛΙΑ