• Μετοχές

    Άμεση Ανάλυση: Τι θα γίνει τώρα σε Εθνική και Πειραιώς

    • Τεχνική ανάλυση Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Γιάννης Γιαπράκης, Επικεφαλής Vitalfinance

    Γιάννης Γιαπράκης, Επικεφαλής Vitalfinance


    Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 20-03-24

    ΓΔ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 20/03/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική

    Το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε καθοδική βρίσκεται στις 1391 μονάδες.

    Ο ΓΔ αντέδρασε έντονα ανοδικά και πέτυχε την καθαρή υπέρβαση του ΕΜΑ30. Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική όπως και γενική εκτίμηση της τεχνικής εικόνας δεν παρουσιάζει αλλαγή και παραμένει όπως παρακάτω:

    Το κύμα Α από ένα διορθωτικό ΑΒC έχει ολοκληρωθεί στο χαμηλό της 9 Οκτ 23 και βρίσκεται σε εξέλιξη το κύμα Β. Η μορφή του διορθωτικού ABC αναμένεται να είναι irregular – running flat. Η έναρξη του κύματος C που αναμένεται να ακολουθήσει (είναι πιθανό να έχει ήδη αρχίσει αλλά χωρίς ακόμη σχετική σηματοδότηση) θα σηματοδοτηθεί με την αλλαγή της τάσης σε καθοδική. Το πέρας του κύματος C αναμένεται σημαντικά ψηλότερα από αυτό του Α αλλά θα είναι δυνατό να προσδιοριστεί αφού επιβεβαιωθεί το σημείο έναρξης του κύματος C. Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο ο ΓΔ να βρίσκεται σε ανοδικό κύμα έχοντας ολοκληρώσει όλη τη διόρθωση στο χαμηλό της 9 Οκτ 23.

    ΔΤΡ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 20/03/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική

    Το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική βρίσκεται στις 1268 μονάδες

    Ο τραπεζικός δείκτης γύρισε έντονα ανοδικά και πέτυχε τη μη επιβεβαιωμένη  υπέρβαση του ΕΜΑ30 και έτσι δεν υπάρχει κάποια σηματοδότηση. Διατηρεί τη μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος σαφής καθοδικός στόχος αφού προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί κάποιος μεσοπρόθεσμος αντιστρεπτικός σχηματισμός. Παραμένει πιθανή η κίνηση προς τις 1150 μονάδες.

    ΕΤΕ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 20/03/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική

    Το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε καθοδική βρίσκεται στα 6,90€ (κλείσιμο).

    Η μετοχή συνέχισε ανοδικά και μετά από την επιβεβαιωμένη υπέρβαση του ΕΜΑ30 και την ενεργοποίηση της προειδοποίησης για πιθανή αντιστροφή της μεσοπρόθεσμης τάσης σε ανοδική στις 15/3, πέτυχε και την υπέρβαση του ορίου αλλαγής της τάσης στη σημερινή συνεδρίαση με αποτέλεσμα την επιβεβαίωση της προειδοποίησης και την αντιστροφή της τάσης σε ανοδική. Δεν υπάρχει κάποιος σαφής ανοδικός στόχος καθώς δεν υφίσταται κάποιος επιβεβαιωμένος ανοδικός σχηματισμός με αποτέλεσμα η τεχνική εικόνα να είναι σχετικά ευμετάβλητη.

    ΠΕΙΡ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 20/03/24

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική

    Το ημερήσιο όριο αλλαγής της τάσης σε ανοδική βρίσκεται στα 4,22€ (κλείσιμο).

    Η τιμή της μετοχής αντέδρασε έντονα ανοδικά και πέτυχε τη μη επιβεβαιωμένη υπέρβαση του ΕΜΑ30 με αποτέλεσμα να μην υπάρχει  ακόμη κάποια σηματοδότηση. Διατηρείται  η μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση ενώ παραμένει ενεργός και ο  σχηματισμός ΩΚΩ με δύο αριστερούς «ώμους» που έχει καθοδικό στόχο στην περιοχή των 3,50€.  Η συνεδρίαση της 21/3 είναι πολύ κρίσιμη καθώς μπορεί να ακυρωθούν κάποια ή όλα τα δυσμενή στοιχεία της τεχνικής εικόνας της μετοχής αν υπάρξει συνέχιση της ανόδου.

    NASDAQ

     Ανάλυση με το κλείσιμο της 20/03/24

    Τρέχουσα  τάση: Ανοδική

    Το όριο μεταβολής της τάσης σε καθοδική βρίσκεται στις 15939 μονάδες

    Ο δείκτης NASDAQ άνοιξε την εβδομάδα και συνεχίζει ανοδικά. Η τιμή του απομακρύνθηκε από το όριο αντιστροφής της τάσης σε καθοδική και από τον ΕΜΑ30 διατηρώντας την ανοδική προοπτική και έτσι απομακρύνθηκε και ο κίνδυνος σηματοδότησης για την εμφάνιση κάποιας  διόρθωσης.

    S&P 500

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 20/03/24

    Τρέχουσα  τάση: Ανοδική

    Το όριο μεταβολής της τάσης σε καθοδική βρίσκεται  στις 5069 μονάδες

    Ο δείκτης S&P500 άνοιξε την εβδομάδα και συνεχίζει ανοδικά επιτυγχάνοντας και νέο υψηλό 120 ημερών στις 5226 μονάδες. Η τιμή του απομακρύνθηκε από το όριο αντιστροφής της τάσης σε καθοδική και από τον ΕΜΑ30 διατηρώντας την ανοδική προοπτική. Δεν υφίσταται προς το παρόν κάποια σηματοδότηση για την εμφάνιση κάποιας  διόρθωσης.

    Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν των αναλυτών της vitalfinance.gr και vifita.gr

    Σημείωση: Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας

    Διαβάστε επίσης:

    UBS για Theon International: Αγοράστε τη μετοχή με στόχο τα €17 – Περιθώριο ανόδου άνω του 35%

    Τα απόνερα από τη μη αναβάθμιση «κλυδώνισαν» το χρηματιστηριακό σκάφος – Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά

    Χωρίς απώλειες τα ελληνικά ομόλογα μετά τη Moody’s



    ΣΧΟΛΙΑ