• Μετοχές

    Aegean: Σύσταση αγοράς και θετικές προβλέψεις από την HSBC

    • NewsRoom
    Ευτύχης Βασιλάκης. Πρόεδρος Aegean Airlines

    Ευτύχης Βασιλάκης. Πρόεδρος Aegean Airlines


    Σύσταση αγοράς (buy) και τιμή στόχο στα 10,50 ευρώ (upside γύρω στο 31% από τα τρέχοντα επίπεδα) δίνει για τη μετοχή της Aegean Airlines η HSBC.

    Όπως επισημαίνει σε σημερινή ανάλυσή της για τη μετοχή της Aegean, η στρατηγική εστίαση της εταιρείας σε διεθνείς προορισμούς εκτός Αθηνών βοήθησε να βελτιωθεί η απόδοση το 2018 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των επιδόσεων που καταγράφηκε σε επίπεδο ελέγχου του κόστους, τα κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

    Επισημαίνει επίσης πως η χαλάρωση του ανταγωνισμού θα επηρεάσει θετικά την απόδοση και την κερδοφορία της εταιρείας το 2019.

    Η Aegean ευνοείται επίσης τόσο από την άνοδο του τουρισμού στην Ελλάδα όσο και από το γεγονός ότι επηρεάζεται ελάχιστα από το Brexit σε σχέση με άλλες αεροπορικές εταιρείες.

    Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τη μετοχή, η HSBC επισημαίνει ότι παραμένει ελκυστική με βάση τα περισσότερα κριτήρια, παρά την υψηλότερη μερισματική απόδοση (γύρω στο 7,5% με βάση το προτεινόμενο μέρισμα των 0,60 ευρώ ανά μετοχή).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Aegean: Πρόταση για διανομή μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aegean Airlines: Αύξηση 5% στον κύκλο εργασιών, στα 1,19 δισ. ευρώ, με 14 εκ. επιβάτες το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ