• ΑΓΟΡΕΣ

    Με απώλειες 400 μονάδων ξεκίνησε ο Dow Jones – Απογοήτευση για τις εκτιμήσεις των 3Μ και Caterpillar

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρές απώλειες ξεκίνησε την συνεδρίαση στη Wall Street ο Dow Jones ο οποίος τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης υποχωρεί κατά 400 μονάδες.

    Ειδικότερα, ο  Dow Jones κινείται αυτή την ώρα στις 24.895 μονάδες, με βουτιά 422 μονάδων (-1,67%), ο  S&P 500 στις 2.709 μονάδες με πτώση 1,69% και ο  Nasdaq στις  7.320 με απώλειες 148 μονάδων ή -1,99%

    Η αγορά δέχεται πιέσεις τόσο μετά την σημερινή πτώση στις ασιατικές αγορές, όσο και από την κατάσταση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αυτή την ώρα. Παράλληλα, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι μεγάλες εταιρείες, δεν έδειξαν να συγκινούν τους επενδυτές. Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στις μετοχές των 3M και Caterpillar, οι οποίες ανακοίνωσαν σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο.

    Η 3M (-6,89%) υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της χρήσης καθώς ανακοίνωσε βραδύτερη αύξηση των πωλήσεων στο γ΄ τρίμηνο. Η 3M ανακοίνωσε πως τώρα αναμένει τα κέρδη να διαμορφωθούν μεταξύ των 8,78-8,93 δολαρίων ανά μετοχή, χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 9,08-9,38 δολάρια.

    Ανάλογο προβληματικό guidance ανακοίνωσε και η Caterpillar, παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κατά -7,62%.

    Την ίδια ώρα η Harley Davidson ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο στην Ευρώπη και αύξηση των κερδών κατά 67%. Ωστόσο, την ίδια ώρα, με ξεχωριστή ανακοίνωση, καλούσε σε εθελοντική ανάκληση 238.300 μηχανών για υδραυλικό πρόβλημα. Η μετοχή της υποχωρεί κατά -4,18%.

    Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν και τα αποτελέσματα της McDonald’s για το τρίτο τρίμηνο, με την μετοχή της εταιρείας να κινείται αυτή την ώρα στο +4,05%, αλλά και της United Technologies, η οποία μάλιστα αναβάθμισε και τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, καθώς επωφελήθηκε από την αύξηση της παραγωγής των αεροσκαφών Boeing και Airbus. Η μετοχή της κινείται στο +2,22%

    Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της Lockheed Martin, η οποία ανακοίνωσε αύξηση των τριμηνιαίων κερδών κατά 17%, λόγω της μεγαλύτερης παραγωγής για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35. Η μετοχή της εταιρείας κινείται στο 0,6%



    ΣΧΟΛΙΑ