• ΑΓΟΡΕΣ

    Με άνοδο άνοιξαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

    • NewsRoom


    Με θετικά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Δευτέρα την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωαγορές ακολουθώντας την άνοδο της Wall Street την Παρασκευή   καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την κατάσταση που επικρατεί στη παγκόσμια οικονομία θα αναγκάσει η Fed να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων.

    Στην Ευρώπη το Δικαστήριο της Σκωτίας έδωσε ανάσα στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, καθώς απέρριψε σήμερα προσφυγή αντιπάλων του Brexit που ζητούσαν να εκδοθεί εντολή που να τον αναγκάζει να ζητήσει μια αναβολή του Brexit, εάν δεν πετύχει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τις 19 Οκτωβρίου.

    Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση σημείωσαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο, με πίεση από την αδύναμη εγχώρια ζήτηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Όπως μεταδίδει το Reuters, τα συμβόλαια για made in Germany προϊόντα κινήθηκαν αρνητικά κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, με τη ζήτηση για κεφαλαιουχικά αγαθά να υποχωρεί κατά 1,6%, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τεστ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι μισές τράπεζες της ευρωζώνης δεν θα επιβίωναν από ένα εξάμηνο σοκ ρευστότητας, με τις μεγαλύτερες τράπεζες να είναι μεταξύ των πιο ευάλωτων.

    Σε αυτό το κλίμα ο δείκτης χρηματιστηρίου FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε ανοδικά στις 7.197,88 μονάδες στο +0,59% καθώς και ο DAX στη Φρανκφούρτη στις 12.097,43 μονάδες και στο +0,70%.  Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 5.521,61 μονάδες με άνοδο 0,61%.

    Στο νότο ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στις 21.652,15 μονάδες και στο +0,85% καθώς και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη στο +0,92%  στις 9.044,10 μονάδες.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,71% στις 382,91 μονάδες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ