• ΑΓΟΡΕΣ

    Κοντά στα 9.900 δολάρια σκαρφάλωσε το bitcoin

    • NewsRoom
    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Όλο και πιο κοντά προς το όριο των 10.000 δολαρίων φαίνεται πως κινείται το Bitcoin, το οποίο πριν από λίγη ώρα διαμορφωνόταν κοντά στο επίπεδο των 9.900 δολαρίων. Πριν από λίγο το  Bitcoin διαμορφωνόταν στα 9.932,31 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 7,30% με την συνολική κεφαλαιοποίησή να φτάνει τα 182,43 δολάρια, σύμφωνα με το Coindesk.com

    Το κρυπτονόμισμα έχει υπεραποδόσει έναντι των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων το 2020, και σύμφωνα με το Bloomberg πρόκειται για μια τάση που  αναμένεται να συνεχιστεί.  «Το bitcoin κερδίζει αξιοπιστία έναντι των μετοχών, κατά την άποψή μας», αναφέρει το Bloomberg. Το bitcoin φαίνεται να λειτουργεί λιγότερο ως περιουσιακό στοιχείο υψηλού ρίσκου κινδύνου και περισσότερο ως ένα εναλλακτικό περιουσιακό στοιχείο διατήρησης αξίας, όπως ο χρυσός.

    Το νέο άλμα στο Bitcoin ήρθε μετά την είδηση πως ο επενδυτής Paul Tudor Jones προχώρησε σε επενδύσεις σε bitcoin ως  μέσο αντιστάθμισης έναντι του κινδύνου πληθωρισμού, συγκρίνοντας  μάλιστα τα κρυπτονομίσματα με το εμπόριο χρυσού της δεκαετίας του 1970.

    Την ίδια ώρα το Ethereum κινείται στα 213,31 δολάρια με άνοδο 3,81% ενώ το  XRP  στα 0,219586 δολάρια με κέρδη 0,91%.



    ΣΧΟΛΙΑ