• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη στις ευρωαγορές, με τις σινοαμερικανικές διαπραγματεύσεις στο προσκήνιο


    Με μικρές, θετικές μεταβολές κινούνται οι αγορές της Ευρώπης, παραμένοντας σε στάση αναμονής αναφορικά με τις εξελίξεις των εμπορικών συνομιλιών Κίνας – ΗΠΑ. Ο Κινέζος Αντιπρόεδρος Liu He θα συναντηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή με τον Αμερικανό Υπουργό οικονομικών Steven Mnuchin και τον εμπορικό αντιπρόσωπο Steven Lighthizer στην Ουάσινγκτον, για τον έβδομο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

    Πίσω στην Ευρώπη, η Πρωθυπουργός Theresa May  θα επισκεφθεί σήμερα τις Βρυξέλλες, για μία ακόμη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker. Η May ευελπιστεί σε μια ευκαιρία να διαπραγματευτεί εκ νέου τη συμφωνία της για το Brexit, με 38 μόλις ημέρες να απομένουν μέχρι την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Με κέρδη +1,95% διαπραγματεύεται λίγο μετά το άνοιγμά της η Glencore στο Λονδίνο, παρά την ανακοίνωση χαμηλότερης από την προσδοκώμενη  κερδοφορίας για το 2018. Ο μεταλλευτικός κολοσσός ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών αξίας 2 δισεκ. δολλαρίων, ενώ δεσμεύτηκε να περιορίσει την παραγωγή άνθρακα, έπειτα από έντονες πιέσεις που δέχεται από τους μετόχους.

    Με κέρδη +2,60% κινείται η μετοχή της Lloyds Banking Group, ύστερα από τη δημοσίευση της κερδοφορίας της, που υπέδειξε άλμα 24% στα καθαρά κέρδη, χαμηλότερο όμως των προσδοκιών των αναλυτών (4,4 δισεκ. στερλίνες, έναντι 4,6 δισεκ.). Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης αυξημένη διανομή μερίσματος και αγορά ιδίων μετοχών ύψους 1,75 δισεκ. στερλίνων.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,43%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,29%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,78% και στο Μιλάνο ο MIB στο +0,24%.



    ΣΧΟΛΙΑ