• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη στις Ευρωαγορές, εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο


    Ήπια κέρδη σημειώνουν οι ευρωαγορές, εν μέσω του συνεχιζόμενου κλίματος αισιοδοξίας που προκαλεί η επίσκεψη αμερικανών αξιωματούχων στο Πεκίνο, με στόχο την επίλυση των εμπορικών διαφωνιών των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

    Η εμπορική διαμάχη έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει την παγκόσμια ανάπτυξη, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και τη δραστηριότητα των εργοστασίων και παρεμποδίζοντας τις  αλυσίδες εφοδιασμού ενώ το ενδεχόμενο μιας παρατεταμένης διένεξης θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τα εταιρικά κέρδη παγκοσμίως.

    Επιπλέον αισιοδοξία προκαλεί η είδηση ότι οι διαπραγματευτές του αμερικανικού Κογκρέσου κατάφεραν να φτάσουν χθες σε μια δοκιμαστική συμφωνία, προκειμένου να αποφευχθεί νέα παράλυση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

    Στο Λονδίνο, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, θα ενημερώσει σήμερα τα μέλη του Κοινοβουλίου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του Brexit. Εχθές ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier δήλωσε ότι ο χρόνος λιγοστεύει για να βρεθεί ένας συμβιβασμός σχετικά με τα ιρλανδικά σύνορα, επαναλαμβάνοντας στην ουσία τη διάθεση του μπλοκ, να μη διαπραγματευτεί εκ νέου την υπάρχουσα συμφωνία. Βάσει προγράμματος, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει +0,32%, στο Παρίσι ο CAC 40 +0,68%, ο DAX σημειώνει άνοδο +1,15% και ο ΜΙΒ +0,81%.



    ΣΧΟΛΙΑ