• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη στην Ασία λίγο πριν τη σύνοδο των G20


    Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ασίας, εν μέσω προσδοκιών για ανακωχή στη Σινοαμερικανική διαμάχη, ενόψει της συνόδου των G20 που λαμβάνει χώρα στα τέλη της εβδομάδας στην Αργεντινή.

     Ο Αμερικανός πρόεδρος σε χτεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι θεωρεί «πολύ απίθανο» να δεχτεί το αίτημα της Κίνας για να μην αυξηθούν οι δασμοί στις εισαγωγές στο 25% από 10% από την αρχή του νέου έτους.

    Ωστόσο ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow, προσπάθησε να κάνει πιο αισιόδοξη την ατμόσφαιρα χτες, επιβεβαιώνοντας δείπνο μεταξύ των δύο αρχηγών των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως, στο πλαίσιο της συνόδου των G20. Επιπλέον άφησε ανοιχτή την πιθανότητα, οι δύο χώρες να καταλήξουν σε μία συμφωνία.

    Στον απόηχο, οι δείκτες στη Wall Street ανέκαμψαν, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης στο…κόκκινο.

    Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite, έκλεισε με κέρδη 1,05% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 1,26%.

    Κέρδη κατέγραψαν και σήμερα οι ιαπωνικές μετοχές, με το δείκτη Nikkei να κλείνει τις συναλλαγές 1,11% υψηλότερα στις 22.195 μονάδες.

    Στην Ινδία, ο Sensex ενισχύεται 0,7%, ο IDX στην Ινδονησία βρίσκεται με οριακά κέρδη και ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε 0,42% υψηλότερα.

    Ο ASX στην Αυστραλία παρέμεινε αμετάβλητος στις 5.725,10 μονάδες.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ