• ΑΓΟΡΕΣ

    Κέρδη στη Wall Street λόγω Κίνας – H Amazon ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την Microsoft

    Wall Street


    Με θετικό πρόσημο, αλλά αρκετά χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας, έκλεισαν οι τρεις βασικοί δείκτες στα χρηματιστήρια της Wall Street, στη Νέα Υόρκη, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

    Το θετικό κλίμα, σε συνέχεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, διαμορφώθηκε τόσο από την αισιοδοξία για τις συναντήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, τουλάχιστον ως προς τα θέματα που αφορούν το εμπόριο, όσο και από τις διαβεβαιώσεις της FED ότι η κεντρική τράπεζα θα υιοθετήσει ευέλικτη στάση όσον αφορά την πορεία των επιτοκίων το 2019.

    Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Atlantia Fed, Raphael Bostic (ο οποίος πάντως δεν ανήκει φέτος στην  Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed), η ομοσπονδιακή Τράπεζα  ενδεχομένως να χρειαστεί να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια μία φορά το 2019.

    Την ίδια ώρα, για μια ακόμα μέρα η τιμή του αργού συνέχισε να κινείται ανοδικά, εν μέσω αισιοδοξίας για τις διαπραγματεύσεις Κίνας-ΗΠΑ, αν και διαμορφώθηκε τελικά χαμηλότερα από τα υψηλά, καθώς η Goldman Sachs εξέφρασε τις ανησυχίες της για την πορεία της παραγωγής και της ζήτησης. Η τιμή του WTI, παράδοσης Φεβρουαρίου, διαμορφώθηκε στα 48,52 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 56 cents (+1,2%). Ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει έως και τα 49,79 δολάρια το βαρέλι.

    Κάπως έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις 23.531,35 μονάδες, με άνοδο 0,42%. Από τις 30 μετοχές, 21 έκλεισαν με άνοδο και 9 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Home Depot (+1,97%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η Coca-Cola (-1,30%).

    Η S&P 500 έκλεισε στις 2.549,69 μονάδες, με άνοδο 0,70%, με τον κλάδο των μη κυκλικών καταναλωτικών αγαθών να σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη ενώ να ακολουθεί αυτός της ενέργειας. 

    Τέλος ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 6.823,47 μονάδες, με άνοδο 1,26%. Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η μετοχή της Amazon, η οποία με άνοδο 3,44% κατάφερε να ξεπεράσει σε χρηματιστηριακή αξία την Microsoft, η οποία βρισκόταν στην πρώτη θέση των αμερικανικών εταιρειών μέχρι σήμερα.



    ΣΧΟΛΙΑ