• ΑΓΟΡΕΣ

    Κατρακύλα για τον χρυσό, άγγιξε ενδοσυνεδριακά τα 1.695 δολάρια – Σε νέο χαμηλό 2 ετών ασήμι και πλατίνα

    Ράβδοι χρυσού


    Νέα πτώση σημείωσαν την Πέμπτη οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης των πολύτιμων μετάλλων, καθώς η άνοδος του δολαρίου, μετά και τα νέα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, πιέζει ιδιαίτερα την αγορά. Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά το ενεργό συμβόλαιο του χρυσού υποχώρησε κάτω από τα 1.700 δολάρια η ουγγια, στο χαμηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο εδώ και έναν χρόνο.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο Αυγούστου του χρυσού υποχώρησε κατά 27,10 δολάρια, ή -1,6%, στα 1.708,40 δολάρια ανά ουγγιά, αφού πρώτα άγγιξε το χαμηλό των 1.695 δολαρίων. Αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο εντός της ημέρας για ένα πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 9 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

    Το συμβόλαιο ασημιού Σεπτεμβρίου  υποχώρησε κατά 91,9 σεντς, ή -4,8%, στα 18,275 δολάρια ανά ουγγιά, φτάνοντας σε νέο χαμηλό δύο ετών, ενώ η πλατίνα Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 1,4%, στα 826 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 806,70 δολάρια.

    Το παλλάδιο Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 4,1%, στα 1.890 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός  Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 3,2%, στα 3,2165 δολάρια ανά λίβρα, έχοντας αγγίξει το χαμηλότερο επίπεδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2020 .

    Οι αναλυτές κατηγορούν για την αναταραχή στην αγορά των μετάλλων το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ, το οποίο σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδό του έναντι του γιεν Ιαπωνίας από το 1998 την Πέμπτη. Το δολάριο πλησιάζει τα 140 γιεν ανά δολάριο καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας τηρεί το χαλαρό πλαίσιο νομισματικής πολιτικής της.

    Στις ΗΠΑ οι αναλυτές ανησυχούν πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση των βασικών της επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης μετά τη συνεδρίασή της τον Ιούλιο, αργότερα αυτόν τον μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές – Βαριές απώλειες για το Ιταλικό χρηματιστήριο λόγω πολιτικής κρίσης

    Χρηματιστήριο: «Ομόλογο» ο ΟΠΑΠ, φρέναρε τον δείκτη παρά το sell off σε Ευρώπη και Wall



    ΣΧΟΛΙΑ