• ΑΓΟΡΕΣ

    Κάτω από τα 29 δολάρια «βούλιαξε» το πετρέλαιο, βουτιά 2% και για τον χρυσό

    γεώτρηση πετρελαίου

    γεώτρηση πετρελαίου


    Με απώλειες άνοιξαν την εβδομάδα τα εμπορεύματα, παρασυρόμενα από το γενικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές μετά την επέλαση του κορονοϊού.

    Η έκτακτη κίνηση της Fed να μειώσει κοντά στο 0 τα επιτόκιά της δεν κατάφεραν να προσφέρουν την παραμικρή στήριξη, με το πετρέλαιο να πραγματοποιεί νέα βουτιά χάνοντας και το όριο των 30 δολαρίων.

    Το αργό τύπου WΤΙ παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 9,6% στα 28,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως τα 28,03 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, το πετρέλαιο τύπου Brent, παραδόσεως Μαΐου, έπεσε 11% στα 30,11 δολάρια το βαρέλι, φτάνοντας ενδοσυνεδριακά έως τα 29,52 δολάρια.

    Ακόμα όμως και ο χρυσός δεν γλίτωσε από το αρνητικό κλίμα με το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου να υποχωρεί κατά 2% στα 1.486,50 δολάρια ανά ουγγιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Δεκεμβρίου, αν και ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε ακόμα και πάνω από 4%.

    Σε χαμηλό 10 ετών έκλεισε το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαΐου να κλείνει με πτώση 12% στα 12,816 δολάρια ανά ουγγιά.

    Ο χαλκός έκλεισε με πτώση 2,9%, η πλατίνα με απώλειες  12% ενώ το παλλάδιο ήταν το μόνο που κατάφερε να έχει κέρδη με άνοδο 0,3%.



    ΣΧΟΛΙΑ