• ΑΓΟΡΕΣ

    Καλοκαίρι και χωρίς δουλειά; Mην τεμπελιάζεις, αξιοποίησε τον χρόνο σου

    • NewsRoom


    Είστε φοιτητής ή πρόσφατα αποφοιτήσατε και παρά τις προσπάθειές σας δεν έχετε να κάνετε τίποτα φέτος το καλοκαίρι. Ούτε εξοχικό, ούτε δουλειά, ούτε ευκαιρίες για ταξίδια. ΤΙΠΟΤΑ. Και επιπλέον κάθε φορά που τσεκάρετε τα κοινωνικά δίκτυα έρχεστε αντιμέτωποι με εικόνες των φίλων σας ή άλλων ανθρώπων που ανεβάζουν φωτογραφίες τους από τις διακοπές τους.

    Η ζωή είναι ένας εφιάλτης, έτσι;

    Καλά, μην φρικάρετε ακόμα. Μιλήσαμε με ορισμένους εμπειρογνώμονες καριέρας, οι οποίοι  μοιράστηκαν ιδέες για το πώς μπορείτε να περάσετε το καλοκαίρι σας.

    Επικοινωνήστε στο διαδίκτυο

    Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι. Η σύμβουλο καριέρας Ryan Kahn συνιστά  ότι το άνοιγμα προς τις επαφές σας, πιθανό να σας οδηγήσει σε πιθανές ευκαιρίες.

    “Παρά το γεγονός ότι μπορεί να αισθάνεστε ότι είστε οι μόνοι που δεν μπορείτε να βρείτε μια δουλειά, δεν είστε”, λέει η Kahn. “Ακόμη  έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να σχετίζονται με την κατάστασή σας, γιατί  κάποια στιγμή στη ζωή μας υπήρξαμε όλοι άνεργοι. Ο καθένας μπορεί να συμφωνήσει με αυτό, γεγονός που καθιστά το δίκτυό σας ένα πολύτιμο πόρο, τόσο σε ό,τι αφορά στον επαγγελματικό τομέα όσο και στον συναισθηματικό.”

    Η ειδικός καριέρας Amanda Augustine συμφωνεί, λέγοντας ότι ο εντοπισμός των ανθρώπων που έχουν διαγράψει μία επαγγελματική πορεία είναι ζωτικής σημασίας για εσάς.

    “Αξιοποιήστε το δίκτυό σας για να εντοπίσετε τους ανθρώπους, που ασχολούνται με τον τομέα σας, και ξεκινήστε μία ενημερωτική συζήτηση μαζί τους, προκειμένου να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πιθανή πορεία της σταδιοδρομίας σας, λέει η Amanda Augustine. “Οι δραστηριότητες αυτές θα σας βοηθήσουν να στρέψετε την καριέρα σας προς την σωστή κατεύθυνση και θα ενημερωθείτε σχετικά με το τι θα σας ρωτήσει ένας μελλοντικός σας εργοδότης, “Λοιπόν τι έκανες μέχρι σήμερα;”

    To καλοκαίρι είναι λοιπόν μία μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργήσετε ή να αναζωπυρώσετε τις σχέσεις με τους μέντορές σας.

    «Καλέστε όσο τον δυνατόν περισσότερα άτομα σε πληροφοριακές συνεντεύξεις, λέει ο Babbit. “Ξεκινήστε μιλώντας με υποψήφιους μέντορες και χτίστε τις σχέσεις σας με τους υπάρχοντες συμβούλους.”

    jpg

    Σκεφτείτε τον εθελοντισμό

    Χρησιμοποιώντας τις ικανότητές σας για να εργαστείτε σε μία εθελοντική θέση, αυτό θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να προσθέσετε νέα στοιχεία στο βιογραφικό σας. “Μπορείτε να γίνετε εθελοντής σε έναν οργανισμό και να παρέχετε τις γνώσεις, που έχετε λάβει από τις σπουδές σας”, λέει ο Hoover

    “Μπορείτε να το κάνετε αυτό αμισθί, και φυσικά να επενδύσετε ένα μέρος του χρόνου σας προκειμένου να βρείτε μία δουλειά επί πληρωμή.”

    Η Kahn συμφωνεί, λέγοντας ότι ο εθελοντισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε να αποκτάτε επαγγελματική εμπειρία.

    “Υπολογίστε που μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας”, λέει η Kahn. “Ακόμα και αν είναι τόσο βασικό όπως το γέμισμα των φακέλων, η εμπειρία αυτή θα σας βοηθήσει στο να αυξήσετε τη φήμη σας ως σκληρά εργαζόμενοι, και να ανοίξετε νέες επαγγελματικές πόρτες”. jpg

    Γίνετε μέλος του club … οποιουδήποτε club

    Το να ασχοληθείτε με ένα καλοκαιρινό event δεν είναι μόνο μια ευκαιρία σταδιοδρομίας, αλλά θα σας παρέχει τη δυνατότητα να έχετε μία καθημερινή απασχόληση.

    Υπάρχει ένα event πάντα για το καλοκαίρι, και δεν χρειάζεται δουλειά για να συμμετάσχετε σε ένα. Ψάξετε στα κοινωνικά δίκτυα και εντοπίστε ποια εκδήλωση σας κεντρίζει το ενδιαφέρον για να συμμετάσχετε σε αυτή.

    Χαμηλώστε τις προσδοκίες σας

    Υπάρχουν πολλές εταιρείες, που επιθυμούν να προσλάβουν απόφοιτους πανεπιστημίων και σχολών για μια αμειβόμενη θέση πρακτικής άσκησης. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας, να αποκτήσετε πολύτιμες εμπειρίες, να μάθετε νέα πράγματα και να επεκτείνετε το επαγγελματικό σας δίκτυο.

    jpg

    Να προσέχετε τον εαυτό σας

    Θυμηθείτε ότι ακόμη και αν δεν έχετε να κάνετε τίποτα το καλοκαίρι δεν έχει έλθει και το τέλος του κόσμου. Ίσως είναι η τέλεια ευκαιρία για να χαλαρώσετε και να ανασυνταχθείτε πριν ξεκινήσετε το επόμενό σας βήμα.

    “Όταν επικεντρώνεσαι στο να βρεις δουλειά, είναι εύκολο να βάλεις όλα τα άλλα στη ζωή σου σε αναμονή”, λέει η Kahn. “Μην το κάνετε αυτό. Περάστε καλά με την οικογένειά σας και με τους φίλους σας.  Μπορεί να μην το συνειδητοποιείται στην αρχή, αλλά η επένδυση που κάνετε στην προσωπική σας υγεία θα πιάσει τόπο όταν θα δώσετε την πρώτη σας συνέντευξη”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/giorgos-prokopiou-o-star-ton-posidonionekplissikepali/52376

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/nea-opla-epistratevi-ekt-pies-ine-kaftes-patates/52365



    ΣΧΟΛΙΑ