• ΑΓΟΡΕΣ

    Ισχυρά ανοδικά οι τιμές του αργού λόγω Λιβύης – Άλμα 7% για το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ (upd)

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Iσχυρά ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, παρά την είδηση για τους πρώτους επίσημα καταγεγραμμένους θανάτους στη Σανγκάη.

    Η αγορά έχει αφήσει προς το παρόν στην άκρη τα κινεζικά lockdown και επικεντρώνεται στις εξελίξεις στη Λιβύη, όπου οι διαδηλώσεις κατά του μεταβατικού πρωθυπουργού Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα, ο οποίος αρνείται να εγκαταλείψει την εξουσία, οδήγησαν στο κλείσιμο του μεγαλύτερου πετρελαϊκού πεδίου της χώρας, αυτό της Sharara. Είχε προηγηθεί το κλείσιμο του πεδίου El Feel, ενώ δύο λιμάνια της χώρας σταμάτησαν τις λειτουργίες τους.

    Σε αυτό το κλίμα το WTI Μαΐου διαμορφώθηκε  στα 108,21. δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,2%, ενώ το Brent Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 113,16 δολάρια το βαρέλι.

     Άλμα για το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ

    Την ίδια ώρα η τιμή του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών τη Δευτέρα, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για χαμηλές θερμοκρασίες την άνοιξη.

    Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του φυσικού αερίου πραγματοποίησε άλμα 7,1% στα 7,82 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008.

    Από την αρχή του έτους, η τιμή του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έχει ενισχυθεί πάνω από 10ο%, αυξάνοντας την πίεση στον πληθωρισμό. Παραμένει ωστόσο αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με το άλμα που έχουν πραγματοποιήσει οι τιμές στην Ευρώπη, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανεστάλη η παραγωγή σε μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα στη Λιβύη

    Bloomberg: Παγώνει η παραγωγή πετρελαίου στο κοίτασμα El Feed της Λιβύης μετά τις διαδηλώσεις κατά του Ντιμπίμπα



    ΣΧΟΛΙΑ