• ΑΓΟΡΕΣ

    Bloomberg: Παγώνει η παραγωγή πετρελαίου στο κοίτασμα El Feed της Λιβύης μετά τις διαδηλώσεις κατά του Ντιμπίμπα

    • NewsRoom
    Το πεδίο εξόρυξης πετρελαίου στο κοίτασμα EL Feel της Λιβύης


    Σταμάτησαν προσωρινά η παραγωγή και οι εξαγωγές από το κοίτασμα πετρελαίου El Feel της Λιβύης, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο άτομο που γνωρίζει το ζήτημα, έπειτα από συγκέντρωση διαδηλωτών στην περιοχή με την απαίτηση να απομακρυνθεί ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Αμπντούλ Χαμίντ Ντιμπίμπα.

    Το δυτικό κοίτασμα παράγει περίπου 65.000 βαρέλια αργού την ημέρα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι η τελευταία από μια σειρά διαταραχών στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, καθώς η πολιτική κρίση επιδεινώνεται, οδηγώντας σε μείωση της παραγωγής κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με τον μέσο όρο του 2021.

    Η El Feel βρίσκεται κοντά στη Σαράρα, το μεγαλύτερο κοίτασμα της Λιβύης. Το πετρέλαιο της Σαράρα συνεχίζει αν αποστέλλεται κανονικά στα λιμάνια της Ζαουίγια και της Μελιτά. Δεν είναι σαφές αν θα μειωθούν οι αποστολές από αυτά τα τερματικά, τα οποία έχουν και τα δύο πετρέλαιο σε αποθήκες.

    Ο Ντιμπίμπα αντιστέκεται στις εκκλήσεις ορισμένων βουλευτών να παραιτηθεί. Η χώρα από τον Φεβρουάριο έχει ξανά δύο πρωθυπουργούς, καθώς η Βουλή επέλεξε τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Φάτι Μπασάγκα.

    Διαβάστε επίσης:

    Λιβύη: Η Ντμπεϊμπά δεν παραδίδει την εξουσία στον Φατί Μπασάγα, που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ