• ΑΓΟΡΕΣ

    Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, ξαναβλέπουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή οι επενδυτές

    • NewsRoom
    πετρέλαιο


    Απώλειες σημειώνουν την Τρίτη οι τιμές τιμές του πετρελαίου καθώς οι επενδυτές φαίνεται να επανεξετάζουν τις πιθανότητες άμεσων προβλημάτων στην προσφορά πετρελαίου στη Μέση Ανατολή, μετά την αναταραχή που προκάλεσε ο θάνατος του Ιρανού αξιωματούχου Κασέμ Σουλεϊμανί από αμερικανική αεροπορική επιδρομή την περασμένη εβδομάδα.

    Στο Λονδίνο το συμβόλαιο για το brent (παράδοσης Μαρτίου) σημείωσε πτώση 55 σεντς (-0,8%) στα 68,36 δολάρια το βαρέλι στις 15:30 ώρα Ελλάδας. Αντίστοιχα, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI (παράδοσης Φεβρουαρίου) υποχωρεί κατά 47 σεντς (-0,74%) και διαμορφώνεται αυτή την ώρα στα 62,80 δολάρια το Βαρέλι.

    Οι τιμές κατέγραψαν άλμα τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, με το brent να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο, ενώ το αμερικανικό αργό στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

    «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι, απουσία αντιποίνων ή προβλήματων, οι τιμές πετρελαίου θα τείνουν χαμηλότερα κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2020, με την αγορά να παραμένει επαρκώς εφοδιασμένη το πρώτο εξάμηνο», ανέφεραν αναλυτές της ING σε έκθεσή τους.



    ΣΧΟΛΙΑ