• ΑΓΟΡΕΣ

    Υποχωρούν οι ευρωαγορές, με τα οικονομικά αποτελέσματα να “δοκιμάζουν” το επενδυτικό συναίσθημα

    ευρωαγορές DAX


    Απώλειες σημειώνουν κατά πλειονότητα οι ευρωαγορές λίγο μετά την εκκίνηση των συναλλαγών, με το βλέμμα των επενδυτών να έχει αποστραφεί προς το παρόν από γεωπολιτικά ζητήματα και τις ανησυχίες για το εμπόριο και να απορροφάται σχεδόν αποκλειστικά από τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων.

    Ύστερα από τα εκπληκτικά αποτελέσματα σε Microsoft και Facebook, από τους αμερικανικούς κολοσσούς της τεχνολογίας, τη σκυτάλη αναλαμβάνει σήμερα η Amazon, η οποία θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το 1ο τρίμηνο του 2019, μετά τη συνεδρίαση της Wall Street. Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν επίσης τις ανακοινώσεις των Intel, Comcast, 3M, Altria και Starbucks.

    Στην Ευρώπη, ήπια ανοδικά κινείται η μετοχή της UBS (+0.87%), ύστερα από τη δημοσίευση της κερδοφορίας της τράπεζας που υπέδειξε πτώση των καθαρών κερδών κατά 27% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2018, ξεπερνώντας όμως τις προσδοκίες των αναλυτών. Ο CEO της τράπεζας, Sergio Ermotti δήλωσε ότι επρόκειτο για μια περίοδο με μεγάλες προκλήσεις και ότι ο ίδιος νιώθει ευχαριστημένος με την “αντοχή” που έδειξαν τα αποτελέσματα.

    Με κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ θα συναντηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe, στα πλαίσια της προετοιμασίας των ηγετών για τη σύνοδο του G20 τον Ιούνιο στην Osaka. O Abe θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, Donald Tusk, και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, τρεις μήνες μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ιαπωνίας και ΕΕ τον Φεβρουάριο.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο -0,68%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο -0,43%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο -0,18% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο -0,23%.



    ΣΧΟΛΙΑ