• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στα οικονομικά αποτελέσματα


    Με αρνητικά πρόσημα κινούνται ως επί των πλείστων λίγο μετά την εκκίνηση των συναλλαγών οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να παραμένουν δέκτες πληθώρας εταιρικών αποτελεσμάτων, και μετά τα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι S&P και Nasdaq, χάρις στις καλύτερες των προσδοκώμενων κερδοφορίες.

    Η Credit Suisse “άνοιξε” το χορό των ευρωπαϊκών τραπεζικών κερδοφοριών, ανακοινώνοντας καθαρά έσοδα που ξεπέρασαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις. Η μετοχή της αντέδρασε θετικά στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων και διαπραγματεύεται στο +3,55% στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης. Τα βλέμματα των επενδυτών θα στραφούν στα υπόλοιπα “ονόματα” των επενδυτικών τραπεζών αύριο και μεθαύριο, με την UBS Group και την Barclays να ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους την Πέμπτη, και την Deutsche Bank την Παρασκευή.

    Υποστηρικτικά προς τα χρηματιστήρια εξακολουθεί να ενεργεί και η τιμή του πετρελαίου, με το Brent να φτάνει στα υψηλότερα επίπεδά του από τις αρχές Νοεμβρίου, σε συνέχεια της “κρίσης” που προκάλεσε η απόφαση των ΗΠΑ να εντείνει τις κυρώσεις για τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.

    Στο μέτωπο του Brexit, η Πρωθυπουργός Theresa May εξετάζει το ενδεχόμενο να προωθήσει μια νομοθεσία που θα προφυλάξει νομικά την πολλάκις απορριφθείσα πρότασή της, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους πολιτικούς της αντιπάλου να προσθέσουν και δικούς τους όρους στο νομοσχέδιο, γεγονός που θα αυξήσει τις πιθανότητές της για υπερψήφιση, την επόμενη φορά που θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο.

    Με απώλειες -0,46% κινείται ο FTSE 100, στο -0,16% είναι ο CAC 40, στο -0,09% ο ΜΙΒ, ενώ θετικός στο +0,12% είναι ο DAX.



    ΣΧΟΛΙΑ