• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπιες μεταβολές με μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές


    Με οριακές μεταβολές κινούνται οι ευρωαγορές, όσο η αβεβαιότητα για την πορεία του Brexit, των σινοαμερικανικών σχέσεων και οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, εξακολουθούν να κυριαρχούν στην επενδυτική ψυχολογία. Στις υπάρχοντα ανοιχτά μέτωπα, προστίθεται σήμερα η απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια, που ανακοινώνεται στις 14:45 ώρα Ελλάδος.

    Η Κεντρική Τράπεζα δεν αναμένεται να προβεί σε σημαντικές δηλώσεις για το επιτόκιο ή την πολιτική της, αν και θα μπορούσε να αναγνωρίσει μια απότομη συστολή της οικονομικής ανάπτυξης, γεγονός που θα αυξήσει τις πιθανότητες να καθυστερήσει την επιπλέον κανονικοποίηση της νομισματικής της πολιτικής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

    Η εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας αναφέρθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Κίνας Wang Qishan στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum στο Davos εχθές. Μεταξύ άλλων, ο Wang σχολίασε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου «βλάπτει το συμφέρον και των δύο πλευρών» προσθέτοντας ότι “και οι δύο οικονομίες βρίσκονται σε κατάσταση αλληλεξάρτησης”. Ο Αντιπρόεδρος της Κίνας δήλωσε επίσης, ότι η Κίνα θα μπορούσε να επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη, παρά τις υφιστάμενες ανησυχίες για την οικονομική της επιβράδυνση.

    Στο μέτωπο του Brexit, η ορμή που έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες η προσπάθεια να αποφευχθεί μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία, φαίνεται να ενισχύεται. Σήμερα, ο Υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, θα απευθυνθεί σε ηγέτες επιχειρήσεων στο Davos, ζητώντας τους να συνεχίσουν να επενδυουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει πτώση -0,32%, ο DAX χάνει -0,05%, ο CAC 40 -0,09%, ενώ στο Μιλάνο ο MIB καταγράφει κέρδη +0,32%. Ο STOXX 600 βρίσκεται στο -0,01%.



    ΣΧΟΛΙΑ