• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές, εν όψει των εταιρικών κερδοφοριών


    Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

    Ύστερα από τα αποτελέσματα της Goldman Sachs και της Citigroup, από τις αμερικανικές τράπεζες σειρά έχει σήμερα η Bank of America, με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση των κερδών ανά μετοχή στα 0,66$ και των εσόδων στα 23,2 δισεκ. δολάρια. Σε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους προχωρούν σήμερα και οι Johnson & Johnson, IBM και Netflix.

    Στο μέτωπο των αμερικανικών εμπορικών σχέσεων, στο προσκήνιο πλέον έχει μπει και η ευρωπαϊκή ένωση, με τους αρμόδιους διαπραγματευτές να λαμβάνουν το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την αμερικανική πλευρά, προκειμένου να πετύχουν κάποια συμφωνία μέχρι τον Σεπτέμβριο. Στο μεταξύ, οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζονται, με την τελευταία να εξετάζει το αίτημα της πρώτης για τη μεταφορά των δασμών από τα γεωργικά προϊόντα σε άλλα, με αφορμή τη μεγάλη πτώση στις αποστολές αμεικανικών φασολιών σόγιας.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο άγχος προκαλεί η συμμετοχή της χώρας στις ευρωεκλογές, με τα κόμματα των Συντηρητικών και των Εργατικών, να ανησυχούν για τη λαϊκή αντίδραση προς τα δύο κόμματα που απέτυχαν να ολοκληρώσουν το Brexit, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, με την πολιτική κατάσταση να προσφέρει ευκαιρίες στα νεοσύστατα κόμματα “Brexit Party” και την “Ομάδα των Ανεξάρτητων”.

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει αύριο τα ξημερώματα η δημοσιοποίηση των στοιχείων για το κινεζικό ΑΕΠ, καθώς οι φόβοι για πιθανή παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση παραμένουν. Οι αναλυτές περιμένουν αύξηση κατά 1,4% για το τρίμηνο και 6,3% σε ετήσια βάση, ελαφρώς χαμηλότερα από τα στοιχεία του προηγούμενου τριμήνου που έδειξαν αύξηση 1,5% και 6,4% αντίστοιχα.

    Στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο +0,51%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο +0,37%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,22% και στο Μιλάνο ο MIB στο +0,31%.



    ΣΧΟΛΙΑ