• ΑΓΟΡΕΣ

    Υπερκάλυψε τις χθεσινές απώλειες η Wall Street – Στο +9,72% η μετοχή της Netflix

    Reed Hastings

    Reed Hastings, CEO και συνιδρυτής του Netflix


    Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street, με την αισιοδοξία να επιστρέφει μεταξύ των επενδυτών χάρη στο συνδυασμό μιας σειράς γεγονότων. Έτσι οι δείκτες κατάφεραν να υπερκαλύψουν τις χθεσινές μεγάλες απώλειες που οδήγησε η πτώση της μετοχής της Apple.

    H Wall Street ακολούθησε τις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης οι οποίες ενισχύθηκαν μετά την ανακοίνωση του  υπουργείο Εμπορίου της Κίνας. Το Πεκίνο επιβεβαίωσε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 8 Ιανουαρίου, σε επίπεδο υφυπουργών, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο για την επίλυση της εμπορικής διαμάχης.

    Παράλληλα, τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί εάν του το ζητήσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενίσχυσαν το κλίμα στην αγορά, η οποία είχε μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας τη μετοχή της Netflix. Και αυτό καθώς η Goldman Sachs αποφάσισε να την προσθέσει στην “Conviction List”, τη λίστα στην οποία οι αναλυτές τοποθετούν μετοχές που πιστεύουν πως θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε με άνοδο 9,72% στα 297,57 δολάρια.

    Τέλος, η νέα άνοδος της τιμής του αργού τύπου WTI, παραδόσεως Φεβρουαρίου, κατά 1,9% στα 47,96 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, βοήθησε τις πετρελαϊκές. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη εβδομάδα του τελευταίου μήνα που η τιμή του αργού κατέγραψε κέρδη (5,8%).

    Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Dow Jones έκλεισε στις 23.433,16 μονάδες, σημειώνοντας άλμα  746,94 μονάδων (+3,29%). Και οι 30 μετοχές του δείκτη σημείωσαν κέρδη, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφει η Intel (+6,14%), η Caterpillar (+5,46%) και η Boeing (+5,20%). Μάλιστα η αρνητική πρωταγωνίστρια της χθεσινής ημέρας Apple, κατάφερε να μαζέψει ένα μέρος των χθεσινών απωλειών της κλείνοντας με άνοδο 4,27%.

    Ο S&P 500  έκλεισε στις 2.531,94 μονάδες με άνοδο 3,43% ενώ ο Nasdaq στις 6.738,86 μονάδες, με άνοδο 4,26%.



    ΣΧΟΛΙΑ