• Συνεντεύξεις

    Ανδρέας Γιαννόπουλος (InvestGR Forum): Μεταρρυθμίσεις η λέξη «κλειδί» για ξένες επενδύσεις & ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

    • NewsRoom

    Ανδρέας Γιαννόπουλος


    Οι μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο του 4th InvestGR Forum 2021

    Την διεξαγωγή του 4ου Invest Forum 2021 ανακοίνωσε ο CEO και ιδρυτής του InvestGR Forum, Ανδρέας Γιαννόπουλος.

    Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή, ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε στο Mononews για το φετινό 3rd InvestGR Forum, που ολοκληρώθηκε, τις στρατηγικές συνεργασίες που εξασφάλισε, αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

    1. Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το 3rd InvestGR Forum 2020. Πώς ήταν η εμπειρία της διαδικτυακής μετάδοσης;

    Οι καταναγκασμοί στο πεδίο της δημόσιας υγείας μας οδήγησαν να διεξαγάγουμε διαδικτυακά το 3rd InvestGR Forum 2020. Αν και η εμπειρία ήταν ενδιαφέρουσα τεχνολογικώς και το μέσο έδειξε και αυτό τις δικές του αρετές, σας εξομολογούμαι ότι μας έλειψε σε όλους η φυσική παρουσία σε ένα κανονικό event.

    Ωστόσο, το περιεχόμενο των πάνελ και η ποιότητα των συζητήσεων ήταν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, όπως επίσης και ο αριθμός όσων παρακολούθησαν τις εργασίες των διημέρων του Ιουλίου και του Οκτωβρίου.

    2. Ποια είναι τα συμπεράσματά σας, τι απολογισμό κάνετε ως προς το επενδυτικό κλίμα της χώρας;

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έκταση της κρίσης που διανύουμε λόγω του κορoνοϊού είναι τέτοια, που δεν μπορεί να αφήνει ανεπηρέαστες τις ξένες επενδύσεις σε όλες τις χώρες. Ωστόσο, πέραν ίσως κάποιων ελάχιστων και πολύ ειδικών τομέων, δεν φαίνεται να παρατηρείται επιβράδυνση ή αναβολή και, περισσότερο, ακύρωση επενδυτικών σχεδίων στην Ελλάδα.

    Οι πρόσφατες ανακοινώσεις εμβληματικών επενδύσεων το πιστοποιούν. Η Ελλάδα διεκδικεί με αξιώσεις μερίδιο στο ραντάρ των μεγάλων ξένων εταιρειών, οι οποίες αναζητούν επενδυτικούς προορισμούς.

    3. Μόλις ανακοινώσατε το 4th InvestGR Forum 2021, με τον τίτλο: “Reforming the Greek Economy”. Τι σας οδήγησε σε αυτή την επιλογή;

    Η λέξη «κλειδί» για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και, εν γένει, την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι «Μεταρρυθμίσεις». Οι πάντες σχεδόν αναφέρονται στον δημόσιο διάλογο στην κρίσιμη σημασία των μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία, οι οποίες είναι μονόδρομος, αν θέλουμε να μη χάσουμε πάλι το τρένο της ανάπτυξης.

    Για αυτό και το 4th InvestGR Forum 2021 θα έχει τον τίτλο “Reforming the Greek Economy”, φιλοδοξώντας να αναδείξει τους τομείς και τους τρόπους που θα πρέπει να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

    4. Πέρυσι, ανακοινώσατε τη Στρατηγική Συνεργασία του InvestGR Forum με δύο πολύ μεγάλες εταιρείες, την ΕΥ Ελλάδος και την JTI. Θα επαναληφθεί αυτή η συνεργασία και φέτος;

    Φυσικά, μιας και πρόκειται για μια Στρατηγική Συνεργασία τριετούς διάρκειας και πρέπει να σας πω ότι είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να έχουμε την εμπιστοσύνη δύο τόσο σημαντικών εταιρειών, με μεγάλη διεθνή εμπειρία και έντονη παρουσία στην Ελλάδα.

    5. Θα επαναληφθεί και το 2021 η παρουσίαση της έρευνας της ΕΥ ως προς την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού;

    Βεβαίως και πρέπει να σας πω ότι η business κοινότητα, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι θεσμοί και φορείς, προσβλέπουν ιδιαιτέρως σε αυτή την πολύ σημαντική και πλήρη έρευνα, η οποία βασίζεται σε ένα σημαντικό δείγμα στελεχών μεγάλων ξένων επιχειρήσεων, που είτε έχουν ήδη επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα είτε αποτελούν δυνητικούς επενδυτές.

    Όπως και φέτος, λοιπόν, έτσι και το 2021, στην εναρκτήρια συνεδρία του 4th InvestGR Forum 2021, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας της ΕΥ, «Attractiveness Survey: Ελλάδα 2021», με θέμα την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

    6. Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για τις θεματικές των πάνελ συζητήσεων του 4 th InvestGR Forum 2021 ;

    Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το πρόγραμμα. Ωστόσο, μπορώ να σας πω από τώρα ότι θα έχουμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θεματικές και πρωτοτυπίες που θα εκπλήξουν ευχάριστα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ