• ΑΓΟΡΕΣ

    Η Λαγκάρντ στηρίζει το bitcoin – Τι ανέφερε για την αξία των κρυπτονομισμάτων

    • NewsRoom
    Κριστίν Λαγκάρντ, Επικεφαλής EKT

    Κριστίν Λαγκάρντ, Επικεφαλής EKT


    Τα κρυπτονομίσματα έχουν τη δύναμη να ελαχιστοποιούν τα κόστη συναλλαγών, ενώ η τεχνολογία τους θα μπορούσε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και να αυξήσει την ασφάλεια, επισήμανε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε ανάρτησή της στο blog του ΔΝΤ.

    «Τα κρυπτονομίσματα δίνουν τη δυνατότητα για γρήγορες και όχι ακριβές οικονομικές συναλλαγές, ενώ προσφέρουν την άνεση των μετρητών. Κάποιες υπηρεσίες πληρωμών σήμερα κάνουν μεταφορές σε άλλες ηπείρους μέσα σε λίγες ώρες, όχι μέρες», σημείωσε η Λαγκάρντ.

    «Η βασική τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να βοηθήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά. Τα «έξυπνα συμβόλαια» θα μπορούσαν να περιορίσουν την ανάγκη για μερικούς μεσάζοντες».

    Η κ. Λαγκάρντ σημειώνει στην ανάρτησή της πως, ενώ είχε γράψει προηγουμένως για τα αρνητικά των κρυπτονομισμάτων, όπως τη χρήση τους για ξέπλυμα χρήματος ή την τρομοκρατία, τώρα είναι η ώρα να γράψει για τα θετικά τους στοιχεία.

    Το bitcoin ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 1.75%, με την αξία του να βρίσκεται στα $8.111,45. Την ίδια ώρα, το Ethereum σημειώνει αύξηση 2,09%, ενώ το ripple ενισχύεται κατά 3,92%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Wall Street: Ξεκίνημα εβδομάδα με άνοδο – Υποχωρεί ξανά το bitcoin

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε η φούσκα του Bitcoin: Πώς επιβεβαιώθηκε ο Warren Buffett

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο ναδίρ το bitcoin- Απώλειες πάνω από 65% από τον Δεκέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ